Overslaan en naar de inhoud gaan

Verlies voor Fortuna Sittard in Alkmaar

Geplaatst opzondag 4 augustus 2019 - 22:01

Fortuna Sittard heeft in zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen in de eredivisie een stevige nederlaag geleden.

Het team, dat met zes debutanten in de eredivisie aantrad, hield de stand tegen AZ in Alkmaar in de eerste helft op 0-0, maar ging in de tweede helft onderuit: 4-0.

Onder druk
De Fortunezen stonden in Alkmaar in het allereerste eredivisieduel op zondagavond vanaf de aftrap onder druk. AZ kreeg al snel een eerste kans, maar Alexei Koselev redde en moest in het eerste kwartier meerdere malen zijn kunnen tonen: een knal van Fredrik Midtsj√ł eindigde op de vuisten van Koselev en hij keerde ook een afstandsschot van de Noor. Fortuna kreeg na ruim een kwartier spelen een eerste kans, maar de schuiver van aanvoerder Michael Pinto verdween in de handen van doelman Marco Bizot.

Kansen onbenut
De twee ploegen kregen daarna wat kansen, maar gevaarlijk werd het niet. Oussama Idrissi zag vijf minuten voor het verstrijken van de eerste helft zijn doelpoging naast het doel van Koselev gaan en een vrije trap van Mark Diemers buiten de zestien ging even later huizenhoog over het Alkmaarse doel.

Om de oren
Fortuna leek de Alkmaarders in toom te houden, maar binnen tien minuten na de hervatting stonden de mannen van Sjors Ultee en Kevin Hofland met 2-0 achter. Eerst scoorde Ron Vlaar uit een hoekschop en nauwelijks een minuut later rondde Idrissi een fraaie aanval met een treffer af. Nauwelijks bekomen van die twee doelpunten moest Koselev de bal voor de derde keer uit zijn doel halen toen Myron Boadu het leer in de touwen schoot.

Wissels
Na de 3-0 werden bij beide ploegen meerdere spelers gewisseld en leek AZ het wel te geloven. Acht minuten voor tijd leek AZ de voorsprong te vergroten, maar verdween de bal niet in het Fortuna-doel. Even later gebeurde dat wel toen debutant Yukinari Sugawara de bal uit een voorzet van Calvin Stengs in het doel tikte.

Fortuna Sittard beleefde in Alkmaar een dramatische begin van de competitie tegen AZ, dat een maatje te groot bleek voor de Sittardenaren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts