Overslaan en naar de inhoud gaan

Verlichting op Tom Dumoulin Bike Park

Geplaatst opdinsdag 6 november 2018 - 19:05

Wielrenners kunnen voortaan ook 's avonds in het Tom Dumoulin Bike Park trainen.

Dinsdagavond stelde sportwethouder Jos Bessems van Sittard-Geleen de lichtinstallatie met een heuse ceremonie in werking.

Donker
Renners moesten tot nu toe in de donkere maanden naar Zolder uit wijken om in het licht te kunnen trainen, maar kunnen nu elke avond tot 21:00 uur terecht in het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Op de eerste avond werd daar al gretig gebruik van gemaakt en draaiden ruim tweehonderd renners hun rondjes in het felverlichte park.

L1 / Maarten Omvlee

Sportcentrum
Volgens Bessems blijkt daaruit dat er grote behoefte bestaat. "Vanaf het begin was al gepland dat er voorzieningen getroffen zouden worden om ook 's avonds van het Bike Park gebruik te kunnen maken. Het is een volgende stap in de afbouw van het sportcentrum", vertelt de wethouder tegen L1.

Bessems is verheugd dat op de eerste avond al zoveel sporters gebruiken maken van de voorziening. Hij verwacht dat de belangstelling zal toenemen naarmate dat in grotere kring bekend is.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen