Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verleider lichtte vrouwen voor ruim 25.000 euro op'

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 10:49

Een 41-jarige man uit Landgraaf heeft zijn charmes misbruikt om zes mensen, met name vrouwen, geld afhandig te maken. Dat stelt justitie. Hij zou in totaal ruim 25.000 euro hebben gestolen.

De veertiger zou eerst een vertrouwensband met iemand opbouwen, om vervolgens om verschillende gunsten te vragen.

Vliegticket of auto
Justitie denkt te kunnen bewijzen dat hij geld leende voor bijvoorbeeld een vliegticket of het kopen van een auto. Hij beloofde het geld zo snel mogelijk terug te betalen. Als zijn bankrekening gespekt was, verdween hij plots uit beeld.

Inlogcode afgekeken
De man nam overgemaakte bedragen meteen op bij de bank en gaf het uit. Hij zou ook de inlogcode van de bankapp van een van zijn slachtoffers hebben afgekeken, zodat hij geld naar zijn eigen rekening kon overboeken.

Eerder veroordeeld
Hij blijft de komende twee weken in voorarrest. Daarna bekijkt de rechter of hij nog langer in de cel moet blijven. Dat de man eerder is veroordeeld voor vergelijkbare trucs, heeft niet in zijn voordeel gewerkt in de beslissing van de rechter om hem langer binnen te houden.

Overigens wordt deze kwestie behandeld door de rechtbank in Amsterdam. De man zou immers slachtoffers hebben gemaakt op verschillende plekken in het land, waaronder in de hoofdstad.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen