Overslaan en naar de inhoud gaan

Verlaging maximumsnelheid her en der eerder ingevoerd

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2020 - 6:00

De verlaging van de maximumsnelheid op snelwegen geldt vanaf het moment dat het verkeersbord 100 kilometer per uur aangeeft.

Om de uitstoot van stikstof te reduceren gaat de maximumsnelheid op snelwegen overdag omlaag van 130 naar 100 kilometer per uur.

Dagen
Deze snelheidsverlaging is vanaf maandag 16 maart overal ingevoerd. Maar omdat het onthullen van de nieuwe verkeersborden enkele dagen duurt, zijn de nieuwe verkeersborden her en der al eerder te zien.

Video: L1

Moment
En dat betekent: vanaf het moment dat de nieuwe maximumsnelheid zichtbaar is, geldt ook die snelheid. Ook al is dat vóór 16 maart. Het werk om de nieuwe borden te onthullen begint op donderdag 12 maart.

Limburg
In Limburg gaat het om 800 borden. Landelijk komen er 4000 nieuwe verkeersborden bij.

Planning
Rijkswaterstaat hoopt dat de klus grotendeels geklaard is voor dat het weekend begint op vrijdag de 13e. "Ik kan niet zeggen waar we donderdagochtend beginnen. De aannemers die het werk uitvoeren hebben een eigen planning. Als je op de weg zit moet je opletten. Daar waar je eerst 120 of 130 mocht rijden kan het donderdag al veranderd zijn". vertelt Eric van Beerendonk van Rijkswaterstaat.

Tegelen
Bij het Tegelse bedrijf AGMI rolt de nieuwe bestickering met 100 uit de printers. Gloednieuwe verkeersborden staan klaar in de productiehal. Het bedrijf levert niet alle nieuwe verkeersborden in het land maar wel een groot gedeelte. Het is topdrukte voor alle medewerkers. Als de verkeersborden langs de snelweg staan is de klus nog niet klaar. De hectometerpaaltjes worden ook gefaseerd vervangen.

Lees ook: Tegelse verkeersbordenfabrikant draait overuren

Onthullen
Op veel plekken langs de Limburgse snelwegen staan de nieuwe borden al. Nu zijn ze nog afgeplakt met tape of zwarte folie. Volgende week begint het 'onthullen' van ieder bord. Een vakterm voor het verwijderen van de tape en folie.

Niet veiliger
Volgens een medewerker van een groenbedrijf uit de regio Venlo gaat het verkeer er niet veiliger op worden als de nieuwe maximumsnelheid geldt. "Ik denk dat veel mensen eerder naar de telefoon grijpen om te appen of te bellen omdat je denkt dat dat kan omdat je langzamer rijdt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen