Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkrachter legt schuld bij 11-jarig slachtoffertje

Geplaatst opwoensdag 16 augustus 2017 - 8:41

De 61-jarige Arnold M. uit Brunssum die verdacht wordt van het verkrachten van een 11-jarig meisje, heeft na maanden zwijgen toch een verklaring afgelegd. Hij schuift daarin de schuld naar het slachtoffertje.

Dat zegt officier van justitie Annemarie Kemp volgens De Limburger. Kemp wil verder weinig kwijt over de inhoud van de verklaring.

Abortus
De man zou het 11-jarige meisje vorig jaar eerst bedwelmd hebben en vervolgens verkracht. Het slachtoffer raakte hierdoor zwanger. De zaak kwam aan het licht toen het meisje zich zestien weken later in het ziekenhuis meldde voor een abortus.

Lees ook: Abortus brengt verkrachting 11-jarig meisje aan het licht

Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat M. het meisje eind 2016 zwanger heeft gemaakt. Het dna van de foetus matcht namelijk met dat van M.

Verklaring
Alper Çinar, advocaat van de verdachte, verzocht tijdens de tweede regiezitting in de zaak de rechtbank het slachtoffertje te mogen horen. Hoewel de verklaring van het voorval volgens hem onwaarschijnlijk lijkt, kan het wel juist zijn. Dat zou hij graag aan het meisje willen vragen. De rechtbank wees zijn verzoek echter af.

De rechtbank besloot daarnaast de zaak verder toch voorlopig in de openbaarheid te behandelen. Wel houdt de rechtbank de mogelijkheid open om later een deel van de zaak toch achter gesloten deuren te doen.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verdachte ontkent verkrachten ex: 'Hadden vrijwillig seks'
Seksadvertentie van 13-jarige draait uit op misbruik
Verkrachtingszaak 13-jarige verder achter gesloten deuren
Vier jaar cel geëist voor verkrachting 13-jarige jongen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen