Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkoop Venlose biotechnologiegigant kan 7 miljard opleveren

Geplaatst opzaterdag 16 november 2019 - 10:06

De mogelijke verkoop van het Venlose biotechnologiebedrijf Qiagen kan ruim zeven miljard euro opleveren.

Dat meldt het Financieel Dagblad.

Gesprekken gestart
Qiagen, een van oorsprong Duits bedrijf met het wereldwijde hoofdkantoor in Venlo, zegt open te staan voor een overname. Het bedrijf zou van meerdere overnamekandidaten een niet-bindend bod hebben ontvangen. Volgens het FD zijn met meerdere partijen inmiddels gesprekken gestart.

Acht miljard dollar
Een van die overnamekandidaten is het Amerikaanse Thermo Fisher Scientific, een fabrikant van medische apparatuur. Het bedrijf zou al contact hebben gezocht en een bod van acht miljard dollar, omgerekend 7,2 miljard euro, willen betalen.

Vijfduizend werknemers
Qiagen boekte vorig jaar een omzet van 1,3 miljard euro en haalde een winst van ruim 162 miljoen euro. Het bedrijf heeft wereldwijd zo'n vijfduizend werknemers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen