Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkoop trappistenklooster Tegelen roept vragen op

Geplaatst opdinsdag 6 augustus 2019 - 18:25

De verkoop van het voormalige trappistenklooster in Tegelen om daar arbeidsmigranten onder te brengen, roept vragen op bij de VVD in Provinciale Staten.

De verkoop komt vlak na een grote restauratie van het kloostergebouw, waarvoor de provincie 500.000 euro subsidie verleende.

Geld terug
VVD-statenlid Leon Bastiaans vraagt zich af of de provincie er nu niet aan heeft bijgedragen dat het gebouw fors in waarde is gestegen. Ook wil hij weten of er een kans is dat de provincie een deel van het geld terug kan krijgen bij de verkoop van het klooster aan een commerciƫle partij.

Schulden
De Limburger meldde deze week dat Emmaus Feniks, de eigenaar van het klooster, het gebouw wil verkopen om haar schulden te betalen. Emmaus gebruikt het klooster nu als woongemeenschap voor mensen met problemen. Ook is er een kringloopwinkel. Het is de bedoeling dat die instellingen gewoon hun plek in het klooster houden, maar dan gehuurd.

Volgens de krant heeft Emmaus Feniks een projectontwikkelaar op het oog die er snel arbeidsmigranten wil huisvesten en later eventueel ook zorgwoningen wil realiseren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen