Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkoop trappistenklooster Tegelen roept vragen op

Geplaatst opdinsdag 6 augustus 2019 - 18:25

De verkoop van het voormalige trappistenklooster in Tegelen om daar arbeidsmigranten onder te brengen, roept vragen op bij de VVD in Provinciale Staten.

De verkoop komt vlak na een grote restauratie van het kloostergebouw, waarvoor de provincie 500.000 euro subsidie verleende.

Geld terug
VVD-statenlid Leon Bastiaans vraagt zich af of de provincie er nu niet aan heeft bijgedragen dat het gebouw fors in waarde is gestegen. Ook wil hij weten of er een kans is dat de provincie een deel van het geld terug kan krijgen bij de verkoop van het klooster aan een commerciële partij.

Schulden
De Limburger meldde deze week dat Emmaus Feniks, de eigenaar van het klooster, het gebouw wil verkopen om haar schulden te betalen. Emmaus gebruikt het klooster nu als woongemeenschap voor mensen met problemen. Ook is er een kringloopwinkel. Het is de bedoeling dat die instellingen gewoon hun plek in het klooster houden, maar dan gehuurd.

Volgens de krant heeft Emmaus Feniks een projectontwikkelaar op het oog die er snel arbeidsmigranten wil huisvesten en later eventueel ook zorgwoningen wil realiseren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen