Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkoop trappistenklooster Tegelen roept vragen op

Geplaatst opdinsdag 6 augustus 2019 - 18:25

De verkoop van het voormalige trappistenklooster in Tegelen om daar arbeidsmigranten onder te brengen, roept vragen op bij de VVD in Provinciale Staten.

De verkoop komt vlak na een grote restauratie van het kloostergebouw, waarvoor de provincie 500.000 euro subsidie verleende.

Geld terug
VVD-statenlid Leon Bastiaans vraagt zich af of de provincie er nu niet aan heeft bijgedragen dat het gebouw fors in waarde is gestegen. Ook wil hij weten of er een kans is dat de provincie een deel van het geld terug kan krijgen bij de verkoop van het klooster aan een commerciële partij.

Schulden
De Limburger meldde deze week dat Emmaus Feniks, de eigenaar van het klooster, het gebouw wil verkopen om haar schulden te betalen. Emmaus gebruikt het klooster nu als woongemeenschap voor mensen met problemen. Ook is er een kringloopwinkel. Het is de bedoeling dat die instellingen gewoon hun plek in het klooster houden, maar dan gehuurd.

Volgens de krant heeft Emmaus Feniks een projectontwikkelaar op het oog die er snel arbeidsmigranten wil huisvesten en later eventueel ook zorgwoningen wil realiseren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen