Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkocht: drie verborgen Maastrichtse Bugatti's

Geplaatst opvrijdag 8 februari 2019 - 16:22

De drie Maastrichtse Bugatti's, gevonden in een schuur in Lanaken, hebben vrijdagmiddag op de veiling in Parijs in totaal 745.000 euro opgebracht.

Het duurste exemplaar ging voor 420.000 euro weg.

Verborgen
Alle drie de auto's moeten nog gerestaureerd worden. Ze waren eigendom van de Maastrichtse kunstenaar August Thomassen. Hij hield ze vele jaren verborgen, twee in een oude schuur in Lanaken, eentje in Frankrijk. Zijn kinderen besloten uiteindelijk tot verkoop.

Lees ook: Maastrichtenaar hield unieke Bugatti’s verborgen in schuur

Veel te goedkoop
Eerder op de dag verkocht de Maastrichtse handelaar Jaap Braam Ruben op de veiling een zeldzame Alfa Romeo 8c 2900 uit 1939 van Nederlandse eigenaar voor 14,6 miljoen euro. De auto werd gekocht door een Amerikaan en volgens de handelaar eigenlijk nog 'veel te goedkoop'. "Die was minstens zestien miljoen waard, maar de markt zit in een lichte dip", laat Ruben weten.

appdownloads

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen