Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkleed naar een festival ondanks corona

Geplaatst opzondag 20 september 2020 - 18:24

Terwijl het ene na het andere evenement gecanceld werd de afgelopen maanden, stond bij de Kasteeltuinen in Arcen dit weekend 'gewoon' Elfia op de planning. Met duizenden verklede mensen op één locatie.

Elfia afficheert zichzelf als grootste kostuumfestival van Europa. Waar eerdere jaren een dagpiek van 11.000 tot 12.000 bezoekers werd gehaald, werd het aantal kaarten voor dit jaar beperkt tot 4.000 per dag.

Video: L1

Spannend
Voor de organisatie was het nagelbijten de afgelopen maanden of het evenement überhaupt door kon gaan. "We hebben het dit keer wel tien of vijftien keer opnieuw uitgetekend en voorgelegd. En omdat er afgelopen vrijdag nog een persconferentie was, bleef het spannend tot het laatste moment", stelt organisator Stefan Struik.

Anderhalve meter
Het hele festivalterrein werd voorzien van eenrichtingsverkeer. Overal in het park hingen bordjes met de route. Live-muziek was er ook, al mocht er daar alleen zittend van genoten worden. Meezingen en dansen was dus uit den boze. Dat leek de festivalbezoekers dit weekend niet te deren. Zaterdag werden alle 4.000 kaarten verkocht, maar zondag konden er nog 500 mensen bij zo halverwege de middag. De sfeer was dan ook gemoedelijk.

Coronazorgen?
"Ik heb wel getwijfeld om te gaan", zegt een als elf verklede jongeman. "Mijn broertje is wel thuisgebleven. Het is anders door corona maar wel heel gezellig." Een als Koning Leeuwenhart uitgedoste man met witte baard sluit zich daarbij aan. “Ik ben blij dat het door kon gaan. Ik werk zelf in het ziekenhuis en heb daar heel veel van dichtbij gezien, maar hier is het hartstikke veilig."

Droomwereld
Ook organisator Struik is blij dat het evenement gewoon door is kunnen gaan. "Verdienen doen we er niet op, maar het feit dat je deze mensen hier weer samen kunt brengen en even in een droomwereld kunt brengen is heel mooi."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen