Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verkiezingsdebat: 'Gratis OV voor armen en ouderen'

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 10:38

Het openbaar vervoer in Limburg moet gratis zijn voor mensen in kwetsbare posities, zoals armen en ouderen. Dat is één van de stellingen van het derde verkiezingsdebat van L1.

Het debat wordt vrijdagavond uitgezonden.

Gratis
"Openbaar vervoer is voor mensen met een beperkt inkomen of voor oudere mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn een voorwaarde om mee te kunnen doen in de samenleving", zegt Else de Bont van de Gehandicaptenfederatie Limburg. De Bont is één van de deelnemers aan het debat. "Meedoen verkleint de kloof."

Partijen
Alle partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen zijn uitgenodigd om mee te debatteren tijdens een reeks van vijf L1-debatten. De enige partij die weigert te komen, is Forum voor Democratie. Tijdens het debat van vrijdagavond staan mensen in kwetsbare posities centraal.

Lees ook: Wat speelt er bij de Statenverkiezingen? Vijf vragen

Live
Het debat wordt vrijdagavond uitgezonden om 20:30 uur en herhaald om 23:30 uur. Het debat is ook live te volgen via 1Limburg en L1.nl.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen