Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verkiezingsdebat: 'Gratis OV voor armen en ouderen'

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 10:38

Het openbaar vervoer in Limburg moet gratis zijn voor mensen in kwetsbare posities, zoals armen en ouderen. Dat is één van de stellingen van het derde verkiezingsdebat van L1.

Het debat wordt vrijdagavond uitgezonden.

Gratis
"Openbaar vervoer is voor mensen met een beperkt inkomen of voor oudere mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn een voorwaarde om mee te kunnen doen in de samenleving", zegt Else de Bont van de Gehandicaptenfederatie Limburg. De Bont is één van de deelnemers aan het debat. "Meedoen verkleint de kloof."

Partijen
Alle partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen zijn uitgenodigd om mee te debatteren tijdens een reeks van vijf L1-debatten. De enige partij die weigert te komen, is Forum voor Democratie. Tijdens het debat van vrijdagavond staan mensen in kwetsbare posities centraal.

Lees ook: Wat speelt er bij de Statenverkiezingen? Vijf vragen

Live
Het debat wordt vrijdagavond uitgezonden om 20:30 uur en herhaald om 23:30 uur. Het debat is ook live te volgen via 1Limburg en L1.nl.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen