Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkiezingsblunder: DENK tegen woningen op Limburgs strand

Geplaatst opwoensdag 20 februari 2019 - 12:20

DENK heeft in aanloop naar de Provinciale Verkiezingen een geografische misser gemaakt in het Limburgse verkiezingsprogramma.

DENK blijkt voorstander te zijn van duurzame woningen in onze provincie. Verder pleit DENK voor het behoud van groen in steden en schrijven ze geen voorstander te zijn woningbouw op Limburgse stranden.

Strandhuisje
CDA'er Max Ruijters ontdekte de fout in het verkiezingsprogramma en vraagt zich af welke stranden ze bedoelen. De Kerkradenaar heeft zijn collega's aangeraden om het Limburgse verkiezingsprogramma aan te passen. "Veel plezier in jullie strandhuisje aan de kust", schrijft hij tenslotte.

Passage geschrapt
Lijsttrekker Selami Coskun kan er wel om lachen. "Dit soort kleine dingen gebeuren", zegt de Roermondenaar. "We hebben tenminste geen Duitse kerk op onze banner gezet." De politieke beweging, die op 20 maart met tien kandidaten meedoet aan de Provinciale Statenverkiezingen, heeft het verkiezingsprogramma aangepast. De hele passage over de 'Limburgse stranden' is geschrapt.

Lees ook: DENK doet met 10 kandidaten mee aan verkiezingen

Kerk
DENK is niet de enige politieke partij die de mist in is gegaan met de Limburgse campagne. Forum voor Democratie had een speciale banner laten drukken met een kerk. Op de foto stond de Dom van het Duitse Limburg an der Lahn. Terwijl de partij dacht dat het om een kerkgebouw in onze provincie ging. De partij heeft de banner inmiddels laten aanpassen.

Lees ook: Forum voor Democratie past Limburgse banner aan na blunder

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen