Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verkiezingsblunder: DENK tegen woningen op Limburgs strand

Geplaatst opwoensdag 20 februari 2019 - 12:20

DENK heeft in aanloop naar de Provinciale Verkiezingen een geografische misser gemaakt in het Limburgse verkiezingsprogramma.

DENK blijkt voorstander te zijn van duurzame woningen in onze provincie. Verder pleit DENK voor het behoud van groen in steden en schrijven ze geen voorstander te zijn woningbouw op Limburgse stranden.

Strandhuisje
CDA'er Max Ruijters ontdekte de fout in het verkiezingsprogramma en vraagt zich af welke stranden ze bedoelen. De Kerkradenaar heeft zijn collega's aangeraden om het Limburgse verkiezingsprogramma aan te passen. "Veel plezier in jullie strandhuisje aan de kust", schrijft hij tenslotte.

Passage geschrapt
Lijsttrekker Selami Coskun kan er wel om lachen. "Dit soort kleine dingen gebeuren", zegt de Roermondenaar. "We hebben tenminste geen Duitse kerk op onze banner gezet." De politieke beweging, die op 20 maart met tien kandidaten meedoet aan de Provinciale Statenverkiezingen, heeft het verkiezingsprogramma aangepast. De hele passage over de 'Limburgse stranden' is geschrapt.

Lees ook: DENK doet met 10 kandidaten mee aan verkiezingen

Kerk
DENK is niet de enige politieke partij die de mist in is gegaan met de Limburgse campagne. Forum voor Democratie had een speciale banner laten drukken met een kerk. Op de foto stond de Dom van het Duitse Limburg an der Lahn. Terwijl de partij dacht dat het om een kerkgebouw in onze provincie ging. De partij heeft de banner inmiddels laten aanpassen.

Lees ook: Forum voor Democratie past Limburgse banner aan na blunder

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen