Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verkiezingen: wat verdienen politici in jouw gemeente?

Geplaatst opdonderdag 22 maart 2018 - 15:34

De gemeenteraadsleden die de komende vier jaar in Limburg aan de slag gaan, kun je moeilijk beschuldigen van zakkenvullerij.

De lokale politici kunnen voor hun raadswerk rekenen op een beloning die varieert van 250,82 euro per maand in Onderbanken, tot 1658,25 euro per maand in Venlo en Maastricht.

Aantal inwoners
Onderbanken is de enige gemeente in Limburg waar de politici de kleinst mogelijke vergoeding krijgen. Het hoogste tarief van 2352,92 euro wordt in Limburg nergens uitbetaald. Alleen raadsleden in Amsterdam en Rotterdam krijgen dat bedrag. Over dat inkomen moet uiteraard wel nog belasting betaald worden. De beloning is afhankelijk van het aantal inwoners.

Oneerlijk
Over het grote verschil tussen de gemeenten is de laatste tijd discussie. Volksvertegenwoordigers in een kleine gemeente steken gemiddeld bijna net zoveel tijd in hun raadswerk als collega's in een grote stad, maar moeten genoegen nemen met een veel kleinere vergoeding.

Wethouderssalaris
Ook voor wethouders en burgemeesters is de beloning afhankelijk van de grootte van de gemeente. In tegenstelling tot raadsleden, wat gezien wordt als een bijbaan, krijgen bestuurders een volledig salaris. In Limburg ligt het bruto-inkomen voor wethouders tussen de 4669,57 per maand in Onderbanken tot 8283,52 in Maastricht en Venlo.

Burgemeester
Voor burgemeesters loopt het uiteen van 6126,69 euro voor waarnemend burgemeester Odile Wolfs in Onderbanken, tot 9985,80 euro voor Annemarie Penn in Maastricht en Antoin Scholten van Venlo.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen