Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verkiezingen: wat verdienen politici in jouw gemeente?

Geplaatst opdonderdag 22 maart 2018 - 15:34

De gemeenteraadsleden die de komende vier jaar in Limburg aan de slag gaan, kun je moeilijk beschuldigen van zakkenvullerij.

De lokale politici kunnen voor hun raadswerk rekenen op een beloning die varieert van 250,82 euro per maand in Onderbanken, tot 1658,25 euro per maand in Venlo en Maastricht.

Aantal inwoners
Onderbanken is de enige gemeente in Limburg waar de politici de kleinst mogelijke vergoeding krijgen. Het hoogste tarief van 2352,92 euro wordt in Limburg nergens uitbetaald. Alleen raadsleden in Amsterdam en Rotterdam krijgen dat bedrag. Over dat inkomen moet uiteraard wel nog belasting betaald worden. De beloning is afhankelijk van het aantal inwoners.

Oneerlijk
Over het grote verschil tussen de gemeenten is de laatste tijd discussie. Volksvertegenwoordigers in een kleine gemeente steken gemiddeld bijna net zoveel tijd in hun raadswerk als collega's in een grote stad, maar moeten genoegen nemen met een veel kleinere vergoeding.

Wethouderssalaris
Ook voor wethouders en burgemeesters is de beloning afhankelijk van de grootte van de gemeente. In tegenstelling tot raadsleden, wat gezien wordt als een bijbaan, krijgen bestuurders een volledig salaris. In Limburg ligt het bruto-inkomen voor wethouders tussen de 4669,57 per maand in Onderbanken tot 8283,52 in Maastricht en Venlo.

Burgemeester
Voor burgemeesters loopt het uiteen van 6126,69 euro voor waarnemend burgemeester Odile Wolfs in Onderbanken, tot 9985,80 euro voor Annemarie Penn in Maastricht en Antoin Scholten van Venlo.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen