Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verkiezingen: wat verdienen politici in jouw gemeente?

Geplaatst opdonderdag 22 maart 2018 - 15:34

De gemeenteraadsleden die de komende vier jaar in Limburg aan de slag gaan, kun je moeilijk beschuldigen van zakkenvullerij.

De lokale politici kunnen voor hun raadswerk rekenen op een beloning die varieert van 250,82 euro per maand in Onderbanken, tot 1658,25 euro per maand in Venlo en Maastricht.

Aantal inwoners
Onderbanken is de enige gemeente in Limburg waar de politici de kleinst mogelijke vergoeding krijgen. Het hoogste tarief van 2352,92 euro wordt in Limburg nergens uitbetaald. Alleen raadsleden in Amsterdam en Rotterdam krijgen dat bedrag. Over dat inkomen moet uiteraard wel nog belasting betaald worden. De beloning is afhankelijk van het aantal inwoners.

Oneerlijk
Over het grote verschil tussen de gemeenten is de laatste tijd discussie. Volksvertegenwoordigers in een kleine gemeente steken gemiddeld bijna net zoveel tijd in hun raadswerk als collega's in een grote stad, maar moeten genoegen nemen met een veel kleinere vergoeding.

Wethouderssalaris
Ook voor wethouders en burgemeesters is de beloning afhankelijk van de grootte van de gemeente. In tegenstelling tot raadsleden, wat gezien wordt als een bijbaan, krijgen bestuurders een volledig salaris. In Limburg ligt het bruto-inkomen voor wethouders tussen de 4669,57 per maand in Onderbanken tot 8283,52 in Maastricht en Venlo.

Burgemeester
Voor burgemeesters loopt het uiteen van 6126,69 euro voor waarnemend burgemeester Odile Wolfs in Onderbanken, tot 9985,80 euro voor Annemarie Penn in Maastricht en Antoin Scholten van Venlo.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen