Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkiezingen: tekort aan vrijwilligers in Zuid-Limburg

Geplaatst opmaandag 22 februari 2021 - 16:35

Met name in Zuid-Limburg is het een probleem om voldoende vrijwilligers te werven om de verkiezingen voor de Tweede Kamer in goede banen te leiden.

Dat blijkt uit de meest recente gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, die LocalFocus op een rijtje heeft gezet. Heerlen, Kerkrade, Beek, Valkenburg aan de Geul en Vaals kampen met een tekort aan stemmentellers en stembureauleden.

Coronapandemie
De verkiezingen vinden plaats op woensdag 17 maart. Vanwege de coronapandemie mogen kiezers die kwetsbaar zijn voor het coronavirus al op maandag 15 en dinsdag 16 maart hun stem uitbrengen. Kiezers van 70 jaar en ouder kunnen hun stem ook per brief uitbrengen.

Provincies
Behalve in Limburg speelt het vrijwilligersprobleem ook in de provincies Noord-Brabant (5 gemeenten), Zuid-Holland (2 gemeenten), Gelderland (2 gemeenten), Utrecht (1 gemeente) en Noord-Holland (1 gemeente).

Kwetsbaar
Tijdens verkiezingen bemensen voornamelijk ouderen de stembureaus. Voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen ligt dat anders: ouderen, die het meest kwetsbaar zijn voor het coronavirus, is vanwege de coronapandemie geadviseerd om deze keer geen vrijwilligerswerk te doen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen