Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verkiezingen onverstandig voor volksgezondheid'

Geplaatst opvrijdag 12 maart 2021 - 8:25

Bijna 28 procent van de Limburgers vindt het in verband met de coronacrisis niet verstandig dat de Tweede Kamerverkiezingen nu worden gehouden.

Dat blijkt uit enquête-onderzoek van projectgroep Impact Corona, uitgevoerd door Kieskompas. Binnen de projectgroep werken onder meer het Erasmus, de VU en de Vereniging Nederlandse Gemeenten samen.

Niet verstandig
Landelijk gezien vindt ruim 20 procent van de Nederlanders dat het niet verstandig is in deze tijd verkiezingen te organiseren. In Limburg is die groep met 27,7 procent het grootst. Drenthe volgt met 26,1 procent.

Geen uitstel door corona
Aan de andere kant is bijna 66 procent van Nederlanders van mening dat de verkiezingen juist wel gewoon door kunnen gaan. Deze groep is het grootst in Utrecht en in Zeeland.

Iets meer dan de helft van de mensen vindt dat de coronacrisis nooit een reden mag zijn om de verkiezingen uit te stellen. In Limburg is die groep het kleinst met 46,9 procent.

Niet stemmen
Uit onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat ongeveer 8 procent van de Nederlanders waarschijnlijk niet gaat stemmen. Een op de drie binnen die groep zegt vanwege corona niet te stemmen.

Maatregelen
Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden maatregelen genomen tijdens de verkiezingsdagen op 15, 16 en 17 maart. Op stembureaus moeten mensen een mondkapje dragen en anderhalve meter afstand houden. Ook kun je je handen er desinfecteren. De regels voor stemmen per machtiging zijn verruimd en 70-plussers kunnen tot en met vrijdag per brief stemmen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen