Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verkiezingen onverstandig voor volksgezondheid'

Geplaatst opvrijdag 12 maart 2021 - 8:25

Bijna 28 procent van de Limburgers vindt het in verband met de coronacrisis niet verstandig dat de Tweede Kamerverkiezingen nu worden gehouden.

Dat blijkt uit enquête-onderzoek van projectgroep Impact Corona, uitgevoerd door Kieskompas. Binnen de projectgroep werken onder meer het Erasmus, de VU en de Vereniging Nederlandse Gemeenten samen.

Niet verstandig
Landelijk gezien vindt ruim 20 procent van de Nederlanders dat het niet verstandig is in deze tijd verkiezingen te organiseren. In Limburg is die groep met 27,7 procent het grootst. Drenthe volgt met 26,1 procent.

Geen uitstel door corona
Aan de andere kant is bijna 66 procent van Nederlanders van mening dat de verkiezingen juist wel gewoon door kunnen gaan. Deze groep is het grootst in Utrecht en in Zeeland.

Iets meer dan de helft van de mensen vindt dat de coronacrisis nooit een reden mag zijn om de verkiezingen uit te stellen. In Limburg is die groep het kleinst met 46,9 procent.

Niet stemmen
Uit onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat ongeveer 8 procent van de Nederlanders waarschijnlijk niet gaat stemmen. Een op de drie binnen die groep zegt vanwege corona niet te stemmen.

Maatregelen
Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden maatregelen genomen tijdens de verkiezingsdagen op 15, 16 en 17 maart. Op stembureaus moeten mensen een mondkapje dragen en anderhalve meter afstand houden. Ook kun je je handen er desinfecteren. De regels voor stemmen per machtiging zijn verruimd en 70-plussers kunnen tot en met vrijdag per brief stemmen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen