Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkiezingen Molenhoek: stem voor Gelderland of Limburg?

Geplaatst opdinsdag 19 maart 2019 - 21:18

De meeste inwoners van Molenhoek lijken woensdag de voorkeur te geven aan een stem uitbrengen op politici in het Arnhemse provinciehuis.

Het dorp Molenhoek ligt precies op de provinciegrens en is zowel Gelders als Limburgs. Daardoor hebben sommige inwoners een stembiljet gekregen voor de Provinciale Verkiezingen van Gelderland en anderen voor de Limburgse Staten.

Nijmeegse invloed
Maar ondanks dat een groot deel van de huizen dus op Limburgs grondgebied ligt, voelen de meeste inwoners zich meer Gelderlander. "We zijn op Nijmegen georiënteerd. Ik voel me dus niet echt Limburgs", zegt een man die zijn twee honden uitlaat in het dorp. Wie een rondje loopt en wat mensen aanspreek hoort dat vaker. "Ik voel me echt Gelders, maar ik woon prima op Limburgs grondgebied", zo stelt een vrouw aan de rand van het dorp. Volgens een Molenhoekse met een Duits accent heeft het dorp een gespleten identiteit door de bijzondere ligging.

Kieswijzer ingevuld
Een grote band met het gouvernement in Maastricht voelen de Molenhoekers dan ook niet. Dat belemmert de mensen echter niet om toch gewoon te gaan stemmen. "Ik ga wel ja", zegt een man die de hond uitlaat in de buurt van de kerk. "Ik heb de lijsten gescand en even een kieswijzer gedaan, dus ik weet wel wat ik ga stemmen. Voor mij maakt het niet zoveel uit of het voor Gelderland of Limburg is. Als ik in Gelderland had moeten stemmen had ik gewoon daar de kieswijzer ingevuld."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen