Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkiezingen Molenhoek: stem voor Gelderland of Limburg?

Geplaatst opdinsdag 19 maart 2019 - 21:18

De meeste inwoners van Molenhoek lijken woensdag de voorkeur te geven aan een stem uitbrengen op politici in het Arnhemse provinciehuis.

Het dorp Molenhoek ligt precies op de provinciegrens en is zowel Gelders als Limburgs. Daardoor hebben sommige inwoners een stembiljet gekregen voor de Provinciale Verkiezingen van Gelderland en anderen voor de Limburgse Staten.

Nijmeegse invloed
Maar ondanks dat een groot deel van de huizen dus op Limburgs grondgebied ligt, voelen de meeste inwoners zich meer Gelderlander. "We zijn op Nijmegen georiënteerd. Ik voel me dus niet echt Limburgs", zegt een man die zijn twee honden uitlaat in het dorp. Wie een rondje loopt en wat mensen aanspreek hoort dat vaker. "Ik voel me echt Gelders, maar ik woon prima op Limburgs grondgebied", zo stelt een vrouw aan de rand van het dorp. Volgens een Molenhoekse met een Duits accent heeft het dorp een gespleten identiteit door de bijzondere ligging.

Kieswijzer ingevuld
Een grote band met het gouvernement in Maastricht voelen de Molenhoekers dan ook niet. Dat belemmert de mensen echter niet om toch gewoon te gaan stemmen. "Ik ga wel ja", zegt een man die de hond uitlaat in de buurt van de kerk. "Ik heb de lijsten gescand en even een kieswijzer gedaan, dus ik weet wel wat ik ga stemmen. Voor mij maakt het niet zoveel uit of het voor Gelderland of Limburg is. Als ik in Gelderland had moeten stemmen had ik gewoon daar de kieswijzer ingevuld."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen