Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verkiezingen Beekdaelen testcase voor PvdA'

Geplaatst opzaterdag 14 april 2018 - 11:03

De herindelingsverkiezingen in Beekdaelen in november worden een testcase voor de PvdA om te laten zien dat de partij ook weer succes kan hebben.

Voorzitter Jacques Costongs van de PvdA-Limburg zei dat op een ledenvergadering van zijn partij in Roermond. "Achteraf moeten we kunnen zeggen: in Beekdaelen begon de victorie", zo zei hij met een knipoog.

Verlies
In Limburg verloor de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in de meeste gemeenten. Alleen in Roerdalen, Echt-Susteren, Gennep en Mook en Middelaar boekte de PvdA zetelwinst. "Het stof van de uitslag begint neer te dwarrelen", stelde Costongs. Toch bleef hij geloof houden in betere tijden.

"Als we onszelf weten te mobiliseren en enthousiast te maken, moeten we uit het dal kunnen komen", zo hield hij de Limburgse PvdA-leden voor. Hij wees erop dat de PvdA landelijk nog altijd 45.000 leden heeft.

Fusiegemeente
Beekdaelen is de nieuwe fusiegemeente van Onderbanken, Schinnen en Nuth die officieel op 1 januari 2019 van start gaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen