Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verkiezingen Beekdaelen testcase voor PvdA'

Geplaatst opzaterdag 14 april 2018 - 11:03

De herindelingsverkiezingen in Beekdaelen in november worden een testcase voor de PvdA om te laten zien dat de partij ook weer succes kan hebben.

Voorzitter Jacques Costongs van de PvdA-Limburg zei dat op een ledenvergadering van zijn partij in Roermond. "Achteraf moeten we kunnen zeggen: in Beekdaelen begon de victorie", zo zei hij met een knipoog.

Verlies
In Limburg verloor de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in de meeste gemeenten. Alleen in Roerdalen, Echt-Susteren, Gennep en Mook en Middelaar boekte de PvdA zetelwinst. "Het stof van de uitslag begint neer te dwarrelen", stelde Costongs. Toch bleef hij geloof houden in betere tijden.

"Als we onszelf weten te mobiliseren en enthousiast te maken, moeten we uit het dal kunnen komen", zo hield hij de Limburgse PvdA-leden voor. Hij wees erop dat de PvdA landelijk nog altijd 45.000 leden heeft.

Fusiegemeente
Beekdaelen is de nieuwe fusiegemeente van Onderbanken, Schinnen en Nuth die officieel op 1 januari 2019 van start gaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen