L1mburg Stemt

'Kijken of het onmogelijke te verenigen is in Limburg'

CDA-voorman Ger Koopmans wil zo snel mogelijk aan de slag om te kijken welke coalitie er kan worden gevormd.

Nog geen verkiezingsuitslag in Heerlen

De uitslag van de verkiezingen voor Provinciale Staten en het Waterschap Limburg in Heerlen is nog niet bekend.

'Sneller' tellende gemeenten blinken niet uit in snelheid

De Limburgse gemeenten die bij wijze van experiment centraal de stemmen telden, deden dat bepaald niet sneller dan gemeenten die op de ouderwetse manier stemmen telden.

Een derde van de stemmers in Peel en Maas kiest CDA

Het CDA blijft ruim de grootste partij in Peel en Maas. De christendemocraten sleepten een derde van het aantal stemmen in de wacht.

CDA veruit de grootste in Leudal

Het CDA is met afstand de grootste partij geworden in de gemeente Leudal. De partij kreeg 3804 stemmen, 24,5 procent van de stemmen.

PVV blijft tweede in Echt-Susteren voor Forum

De PVV heeft zich in Echt-Susteren weten te handhaven als tweede partij.

Mook en Middelaar kiest voor GroenLinks

Mook en Middelaar heeft woensdag GroenLinks het vertrouwen gegeven. De partij kreeg twintig procent van de stemmen (817 stemmen).

Forum voor Democratie troeft iedereen af in Roermond

Forum voor Democratie mag zich in de gemeente Roermond de winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen noemen.

Forum voor Democratie grootste partij in Maastricht

Nieuwkomer Forum voor Democratie heeft woensdag in Maastricht de meeste stemmen binnengehaald. De partij werd door 6655 mensen gekozen.

CDA lost PVV af als grootste partij in Stein

De PVV is de grootste verliezer in de gemeente Stein. De partij kreeg 17,5 procent van de stemmen, dat zijn 1977 stemmen.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app