L1mburg Stemt

Zoveel stemmen kregen de Limburgse kandidaten

Negen van de tien Limburgers die bij de Europese verkiezingen op de PvdA hebben gestemd, hebben hun stem uitgebracht op lijsttrekker en Eurocommissaris Frans Timmermans uit Heerlen.

Plekken in provinciebestuur nog altijd niet vergeven

Bijna alle partijen zijn nog steeds in de race voor een plek in het nieuwe provinciebestuur.

Frans Timmermans debatteert in Maastricht

De Heerlense Eurocommissaris Frans Timmermans gaat maandagavond 29 april in Maastricht de strijd aan met andere kandidaten die ook voorzitter willen worden van de Europese Commissie.

Ook Gabriëls mag aan nieuwe provinciale coalitie sleutelen

Het Limburgs Parlement is unaniem akkoord gegaan met CDA-gedeputeerde Ger Koopmans en de Weerter wethouder Geert Gabriëls als informateurs bij de vorming van een nieuwe provinciale coalitie.

Ger Koopmans wil tweede informateur

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans wil met twee informateurs werken aan een nieuwe provinciale coalitie.

Hiddema stemmenkanon in Limburg

Van alle niet-lijsttrekkers heeft Tweede Kamerlid en advocaat Theo Hiddema uit Maastricht verreweg de meeste voorkeursstemmen behaald bij de Provinciale Statenverkiezingen van afgelopen woensdag.

Opmerkelijk: uitslag verkiezingen Heerlen toch anders

De SP blijkt toch niet de partij te zijn die de meeste stemmen heeft gekregen bij de Provinciale Statenverkiezingen in Heerlen.

Vrouwen gaan fractie CDA in Provinciale Staten domineren

De toekomstige fractie van het CDA in het Limburgs Parlement telt meer vrouwen dan mannen.

Lokaal-Limburg werpt zich op als neutrale partner

Lokaal-Limburg wil gaan meebesturen in de provincie. De partij denkt een neutrale factor te kunnen zijn, zowel in een centrum-rechtse als in een centrum-linkse coalitie.

Forum: 'Coalitie moet recht doen aan verkiezingsuitslag'

Lijsttrekker Ruud Burlet van Forum voor Democratie vindt het jammer dat GroenLinks, PvdA en D66 nu al hebben aangegeven dat ze een coalitie met zijn partij onhaalbaar achten.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten