L1mburg Stemt

Zoveel stemmen kregen de Limburgse kandidaten

Negen van de tien Limburgers die bij de Europese verkiezingen op de PvdA hebben gestemd, hebben hun stem uitgebracht op lijsttrekker en Eurocommissaris Frans Timmermans uit Heerlen.

Plekken in provinciebestuur nog altijd niet vergeven

Bijna alle partijen zijn nog steeds in de race voor een plek in het nieuwe provinciebestuur.

Frans Timmermans debatteert in Maastricht

De Heerlense Eurocommissaris Frans Timmermans gaat maandagavond 29 april in Maastricht de strijd aan met andere kandidaten die ook voorzitter willen worden van de Europese Commissie.

Ook Gabriëls mag aan nieuwe provinciale coalitie sleutelen

Het Limburgs Parlement is unaniem akkoord gegaan met CDA-gedeputeerde Ger Koopmans en de Weerter wethouder Geert Gabriëls als informateurs bij de vorming van een nieuwe provinciale coalitie.

Ger Koopmans wil tweede informateur

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans wil met twee informateurs werken aan een nieuwe provinciale coalitie.

Hiddema stemmenkanon in Limburg

Van alle niet-lijsttrekkers heeft Tweede Kamerlid en advocaat Theo Hiddema uit Maastricht verreweg de meeste voorkeursstemmen behaald bij de Provinciale Statenverkiezingen van afgelopen woensdag.

Opmerkelijk: uitslag verkiezingen Heerlen toch anders

De SP blijkt toch niet de partij te zijn die de meeste stemmen heeft gekregen bij de Provinciale Statenverkiezingen in Heerlen.

Vrouwen gaan fractie CDA in Provinciale Staten domineren

De toekomstige fractie van het CDA in het Limburgs Parlement telt meer vrouwen dan mannen.

Lokaal-Limburg werpt zich op als neutrale partner

Lokaal-Limburg wil gaan meebesturen in de provincie. De partij denkt een neutrale factor te kunnen zijn, zowel in een centrum-rechtse als in een centrum-linkse coalitie.

Forum: 'Coalitie moet recht doen aan verkiezingsuitslag'

Lijsttrekker Ruud Burlet van Forum voor Democratie vindt het jammer dat GroenLinks, PvdA en D66 nu al hebben aangegeven dat ze een coalitie met zijn partij onhaalbaar achten.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart