ziekenhuis weert

PvdA Weert op de bres voor streekziekenhuizen: 'Beetje laat'

De Weerter PvdA wil dat de lokale politici van de Vlaaienstad zich sterk maken voor het behoud van streekziekenhuizen zoals het Sint Jans Gasthuis, inclusief de spoedeisende hulp en de intensive care.

Rens Raemakers Tweede Kamerlid politicus
Rens Raemakers vijf plaatsen hoger op definitieve D66-lijst

Tweede Kamerlid Rens Raemakers uit Neer is flink gestegen op de kandidatenlijst van D66 voor de landelijke verkiezingen van maart volgend jaar.

Nieuwkomer Silvio Erkens hoogste Limburger op VVD-lijst
Nieuwkomer Silvio Erkens hoogste Limburger op VVD-lijst

De kans is reëel dat de VVD twee Limburgse Tweede Kamerleden behoudt na de verkiezingen van maart volgend jaar.

Pascale Plusquin en Frank Wassenaar top-10 kandidatenlijst PvdD
Wassenberg en Plusquin in Top-10 kandidatenlijst PvdD

Er staan twee Limburgers in de top-tien van de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren (PvdD) voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar.

Jenna (links) en Sulan in de collegezaal in Maastricht
Amerikaanse studenten in Maastricht hopen op Joe Biden

De race om het presidentschap van de Verenigde Staten houdt ook Amerikaans studenten in Maastricht bezig. De voorkeur ligt bij uitdager Joe Biden, maar onduidelijk is of hij Donald Trump van de troon kan stoten.

Raymond Knops
'Raymond Knops vijfde op CDA-lijst'

Staatssecretaris Raymond Knops uit Hegelsom staat op de vijfde plaats van de concept-kandidatenlijst van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart volgend jaar.

plenaire zaal tweede kamer (22 sep 2020)
Geen verkiesbare plaats voor Limburger op SP-lijst

Er staat geen Limburger op een verkiesbare plaats van de concept-kandidatenlijst van de SP voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar.

Chantal Nijkerken-de Haan (ANP)
Limburgs Kamerlid Nijkerken niet meer verkiesbaar

Chantal Nijkerken-De Haan uit Schinveld stelt zich tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen niet meer verkiesbaar.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV