verkiezingen, stembus, stembureau, stembiljet (stock)

Vier klachten over de verkiezingsuitslag in Limburg

Bij het hoofdstembureau voor de provincie Limburg zijn vier bezwaren ingediend tegen de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van vorige week woensdag.

Dion Graus
Minder Limburgse voorkeurstemmen voor Dion Graus

PVV‘er Dion Graus uit Heerlen heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen veel minder voorkeurstemmen gehaald in Limburg dan vier jaar geleden.

Martijn van Helvert
Hoop slinkt bij Van Helvert: niet genoeg voorkeurstemmen

Martijn van Helvert heeft er weinig fiducie meer in dat hij dankzij voorkeurstemmen alsnog de Tweede Kamer in kan voor het CDA.

Jos Hessels happy
Burgemeester Hessels: 'Voortaan altijd stemmen per post'

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren is er voorstander van om het stemmen per post bij alle verkiezingen mogelijk te maken, ook als er geen pandemie zoals corona is.

Gerd Leers
Gerd Leers: 'CDA heeft geen leiderschap laten zien'

Voormalig CDA-minister Gerd Leers denkt dat het gebrek aan sterk leiderschap het CDA veel kiezers heeft gekost.

Simone Kerseboom Forum voor Democratie
Kerseboom naar Tweede Kamer: 'Oh is het echt?'

Simone Kerseboom komt zeer waarschijnlijk in de Tweede Kamer terecht. De Maastrichtse staat op plek vijf op de lijst van Forum voor Democratie. De partij, die onder leiding staat van Thierry Baudet, behaalt nagenoeg zeker acht zetels in de nieuwe Tweede Kamer.

Ger Koopmans CDA
Koopmans: Verlies CDA door 'hobbelig' leiderschap

Ger Koopmans wijt het verlies van het CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen aan het 'rommelige en hobbelige pad' van het leiderschap binnen het CDA.

Stembureau, verkiezingen
VVD scoort het hoogste in Nederweert, D66 in Gennep

In Limburg heeft de VVD in Nederweert het hoogste percentage stemmen gehaald bij de Tweede Kamerverkiezingen. De partij kwam uit op 25,5 procent.

Ploumen stemt (17 mrt 2021)
Uitslag Limburg doekje voor het bloeden voor Ploumen

De PvdA won geen enkele zetel in de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag. Een teleurstelling voor lijsttrekker Lilianne Ploumen. Maar Limburg bleek een positieve uitzondering.

PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen te gast in LC (29 jan 2021)
Duidelijk merkbaar Ploumen-effect in Limburg

In Limburg is absoluut sprake van een Lilianne Ploumen-effect bij de Tweede Kamerverkiezingen. Met Ploumen als lijsttrekker ging de PvdA in Limburg drie procent vooruit en kwam uit op precies zeven procent.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging