Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkeerszorgen The Passion: 'Duitsers hebben dan vakantie'

Geplaatst opdonderdag 17 oktober 2019 - 10:39

De SP-fractie in de gemeente Roermond maakt zich zorgen over de verkeersdrukte rondom The Passion. Het paasevenement valt namelijk samen met de voorjaarsvakantie van de Duitsers.

Fractievoorzitter Gerard Nizet heeft zijn zorgen geuit bij het stadsbestuur.

Verkeersplan
Rond de paasdagen is het jaarlijks erg druk in Roermond. Veel Duitsers en andere kooptoeristen trekken dan massaal naar het Designer Outlet. Vaak met lange files tot gevolg. Nizet vreest dat het rondom The Passion, die op donderdag 9 april live vanuit de stad wordt uitgezonden, nog eens extra druk gaat worden. Hij vraagt het college van B en W dan ook of er rekening wordt gehouden met deze extra toestroom en of er een verkeersplan klaarligt. 'Moeten er om de logistiek van dit evenement te kunnen dragen nog extra infrastructurele aanpassingen worden gedaan?', schrijft hij in zijn vragen.

Lees ook: The Passion in 2020 live vanuit Roermond

Spektakel
Roermond is er onlangs in geslaagd om de tiende editie van het tv-spektakel naar Limburg te halen. Wethouder Angely Waajen van Roermond noemde het een bijzondere eer om als eerste zuidelijke stad van Nederland The Passion te mogen ontvangen. De verwachting is dat het evenement een kleine 900.000 euro gaat kosten.

Lees ook: The Passion is Roermond 900.000 euro waard

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen