Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkeerszorgen The Passion: 'Duitsers hebben dan vakantie'

Geplaatst opdonderdag 17 oktober 2019 - 10:39

De SP-fractie in de gemeente Roermond maakt zich zorgen over de verkeersdrukte rondom The Passion. Het paasevenement valt namelijk samen met de voorjaarsvakantie van de Duitsers.

Fractievoorzitter Gerard Nizet heeft zijn zorgen geuit bij het stadsbestuur.

Verkeersplan
Rond de paasdagen is het jaarlijks erg druk in Roermond. Veel Duitsers en andere kooptoeristen trekken dan massaal naar het Designer Outlet. Vaak met lange files tot gevolg. Nizet vreest dat het rondom The Passion, die op donderdag 9 april live vanuit de stad wordt uitgezonden, nog eens extra druk gaat worden. Hij vraagt het college van B en W dan ook of er rekening wordt gehouden met deze extra toestroom en of er een verkeersplan klaarligt. 'Moeten er om de logistiek van dit evenement te kunnen dragen nog extra infrastructurele aanpassingen worden gedaan?', schrijft hij in zijn vragen.

Lees ook: The Passion in 2020 live vanuit Roermond

Spektakel
Roermond is er onlangs in geslaagd om de tiende editie van het tv-spektakel naar Limburg te halen. Wethouder Angely Waajen van Roermond noemde het een bijzondere eer om als eerste zuidelijke stad van Nederland The Passion te mogen ontvangen. De verwachting is dat het evenement een kleine 900.000 euro gaat kosten.

Lees ook: The Passion is Roermond 900.000 euro waard

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen