Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkeerszorgen The Passion: 'Duitsers hebben dan vakantie'

Geplaatst opdonderdag 17 oktober 2019 - 10:39

De SP-fractie in de gemeente Roermond maakt zich zorgen over de verkeersdrukte rondom The Passion. Het paasevenement valt namelijk samen met de voorjaarsvakantie van de Duitsers.

Fractievoorzitter Gerard Nizet heeft zijn zorgen geuit bij het stadsbestuur.

Verkeersplan
Rond de paasdagen is het jaarlijks erg druk in Roermond. Veel Duitsers en andere kooptoeristen trekken dan massaal naar het Designer Outlet. Vaak met lange files tot gevolg. Nizet vreest dat het rondom The Passion, die op donderdag 9 april live vanuit de stad wordt uitgezonden, nog eens extra druk gaat worden. Hij vraagt het college van B en W dan ook of er rekening wordt gehouden met deze extra toestroom en of er een verkeersplan klaarligt. 'Moeten er om de logistiek van dit evenement te kunnen dragen nog extra infrastructurele aanpassingen worden gedaan?', schrijft hij in zijn vragen.

Lees ook: The Passion in 2020 live vanuit Roermond

Spektakel
Roermond is er onlangs in geslaagd om de tiende editie van het tv-spektakel naar Limburg te halen. Wethouder Angely Waajen van Roermond noemde het een bijzondere eer om als eerste zuidelijke stad van Nederland The Passion te mogen ontvangen. De verwachting is dat het evenement een kleine 900.000 euro gaat kosten.

Lees ook: The Passion is Roermond 900.000 euro waard

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen