Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkeersruzie: kind gewond door ketting en rondvliegend glas

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2020 - 9:45

Bij een verkeersruzie tussen een automobilist en een brommerrijder is vorige maand een peuter gewond geraakt. Het kind kreeg een zware ketting en rondvliegend glas tegen zijn hoofd, toen de boze brommerrijder een autoruit insloeg.

Het voorval vond op 10 juli plaats bij parkeergarage de Groeet Genhei in Heerlen. De politie is op zoek naar de dader en heeft bewakingsbeelden vrijgegeven waarop de man te zien is.

Over het hoofd
De bestuurder van de auto zag rond 12:30 uur bij het verlaten van de parkeergarage de brommer over het hoofd. "Daarop ontstond een hevig verkeersruzie waarbij stevige woorden werden gewisseld", vertelt de politiewoordvoerder.

Zwaar kettingslot
Plotseling pakte de bestuurder van de brommer een kettingslot uit zijn koffer en sloeg daarmee de achterruit van de auto kapot. Achter de ruit zat een peuter die het rondvliegende glas en de zware ketting tegen zijn hoofd kreeg.

De verdachte sloeg direct op de vlucht, terwijl de familie met spoed hun gewonde kind naar het ziekenhuis bracht.

Grote impact
"Het voorval heeft nog steeds grote impact op de twee kleine kinderen die in de auto zaten. Daarom willen we de dader zo snel mogelijk pakken", zegt de woordvoerder. De politie heeft beelden van bewakingscamera's gepubliceerd waarop de brommerrijder zichtbaar is. De man sprak met een Frans accent.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen