Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkeersprotest eindigt abrupt na conflict

Geplaatst opvrijdag 30 juni 2017 - 21:15

Een protestactie, om aandacht te vragen voor een veelbesproken verkeerssituatie op een kruising aan de Kaldenkerkerweg in Venlo, is uit de hand gelopen.

Het zou tot een handgemeen zijn gekomen tussen actievoerders en een groep Duitse jongeren.

Blokkade
Een groep van ongeveer veertig actievoerders blokkeerde de weg, waarvan zij vinden dat deze gevaarlijk is. Zo werken de verkeerslichten niet en ontbreekt er een zebrapad. De groep eist actie van de gemeente Venlo.

Lees ook: Bewoners voeren 'oversteek-acties' bij gevaarlijk kruispunt

Duitse jongeren
De actie liep uit de hand toen de auto van een groep Duitse jongeren werd geblokkeerd en zij de confrontatie zochten met de boze buurtbewoners. Getuigen spreken van een vechtpartij.

Gestopt
Het incident kwam tot een einde toen de politie tussenbeide kwam. Dat bevestigt een politiewoordvoerder. "Duitse jongelui probeerden door te rijden toen er nog demonstranten op de weg stonden, dat zorgde voor een conflict. Onze collega's hebben de partijen uit elkaar gehaald", zegt de woordvoerder.

Geen letsel
Volgens de politiewoordvoerder heeft niemand letsel overgehouden aan het opstootje. "En er is verder ook geen schade. Ieder is zijn weg gegaan. We hebben daarna met de organisatie van de protestactie gesproken en daarop is besloten direct met de actie te stoppen."

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Protestactie tegen komst Geert Wilders in Maastricht
Turken demonstreren in Venlo, veel politie op de been
Limburgse brandweer schort acties tijdelijk op
Initiatiefnemers Zwarte Piet-protest Geleen bedreigd
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen