Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkeersoverlast Heuvelland zorgt voor bonnenregen

Geplaatst opdonderdag 23 oktober 2014 - 7:37

De politie heeft het afgelopen seizoen in het Heuvelland twintig snelheidscontroles gehouden waarbij 311 processen- verbaal werden opgemaakt.

Vijf bestuurders van motorvoertuigen moesten wegens een buitensporig hoge snelheid hun rijbewijs inleveren.

Deze onaangekondigde controles op met name motoren, maakten deel uit van de campagne die de gemeenten Gulpen-Wittem en Vaals in het voorjaar startten om de overlast van het gemotoriseerde verkeer in het Heuvelland te verminderen.

13 kentekens in beslag genomen
Naast de controles waren ook voorlichting en preventie onderdeel van de campagne. Vier keer werd bij de controles specifiek gelet op het geluidsniveau van de motoren. Dat leidde tot 25 processen-verbaal vanwege overschrijding van de geluidsnormen. Van dertien motoren werd het kenteken ingevorderd voor een extreme overschrijding van het toegestane geluidsniveau.

Aanleiding voor de campagne in het voorjaar was het feit dat de twee Heuvellandgemeenten zich de laatste jaren geconfronteerd zagen met een toename van het gemotoriseerde verkeer in het buitengebied.
Dat leidde steeds vaker tot verkeers- en geluidshinder voor bezoekers en omwonenden.

Begrip kweken
De controles werden geflankeerd door voorlichting, onder het motto ‘Met een motorvoertuig te gast in het Heuvelland? Houd rekening met elkaar!’ Doel was het kweken van begrip bij bestuurders door ze te verzoeken zich ook eens te verplaatsen in een ander.

Op het gebied van preventie scherpten de gemeenten de regels aan voor toertochten met meer dan vijftig voertuigen. Die moeten voortaan vooraf gemeld worden, zodat eerder duidelijk is of ze kwetsbaar gebied of evenementen doorkruisen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

13.000 weggebruikers gecontroleerd in en rond Valkenburg
Motorfietsen
Motorrijders op de bon geslingerd tijdens grote controle
Automobilist draait door voor camera Wegmisbruikers
Grote verkeerscontrole bij Mook en Malden
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen