Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verkeersminister Schultz kijkt naar A2 bij Sint Joost

Geplaatst opvrijdag 24 juni 2016 - 0:41

VVD-minister Melanie Schultz van Haegen bekijkt of er op A2 tussen Sint Joost en Born veel meer ongelukken plaats vinden dan gemiddeld.

Ze doet dat als de precieze ongevallencijfers over 2015 op de hele A2 tussen Eindhoven en Born bekend zijn, 'zodat we kunnen zien of van een afwijking op dit gedeelte sprake is', zei Schultz in een vergadering van Tweede Kamercommissie voor infrastructuur. "Mocht dat zo zijn, dan kom ik daar op terug."

Veel ongelukken
De kwestie was aangekaart door het Limburgse CDA-Tweede Kamerlid Martijn van Helvert. Die vroeg zich af of het normaal is dat op een stukje weg van tien kilometer zoveel ongelukken gebeuren. Woensdag was het alweer raak bij Sint Joost en ontstond er een lange file door het zoveelste ongeluk, aldus Van Helvert. De CDA-'er vroeg Schultz ook in overleg te gaan met de provincie en de gemeenten Sittard-Geleen en Echt-Susteren over zeven tunnels en viaducten over en onder de A2 die dreigen te verdwijnen bij de verbreding van de autoweg tussen Born en Maasbracht.

Verbreding
Van Helvert is wel 'heel blij' met die verbreding maar wees er tegelijk op dat de tunnels en viaducten veel worden gebruikt door landbouwvoertuigen en toeristen. Daarom pleitte hij voor overleg om tot een oplossing te komen. Minister Schultz van Haegen antwoordde dat zij Rijkswaterstaat zou vragen dat te doen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen