Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkeersmaatregelen in Nieuwstadt na vondst handgranaat

Geplaatst opdonderdag 20 december 2018 - 9:09

Na de vondst van een handgranaat in de tuin van Bandidos-baas Harrie Ramakers is donderdagmorgen in de straat begonnen met de aanleg van een verkeersdrempel.

Werklui begonnen donderdagmorgen vroeg meteen met de klus om het verkeer dat door Aan de Linde rijdt af te remmen. Ook komt er een bewakingscamera.

Noodverordening
De maatregelen horen bij een noodverordening die werd afgekondigd na de vondst van het explosief woensdagmiddag. Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren zette meteen agenten neer in de straat om de boel in de gaten te houden. Bij de verordening hoort ook een verbod op het dragen van 'colours', de hesjes waarin leden van motorclubs zich hullen.

Bandidos
Onduidelijk is nog wie de handgranaat in de tuin heeft achtergelaten. Volgens de burgemeester is er een duidelijk verband tussen het explosief en het arrest van het Gerechtshof in Arnhem. Daarin werd het verbod op motorclub Bandidos gedeeltelijk opgeheven.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen