Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkeersinfarct in Limburg: meerdere aanrijdingen en files

Geplaatst opwoensdag 9 mei 2018 - 17:31

Het was woensdag aanschuiven op de Limburgse snelwegen. Zowel op de A73 als op de A2 ging het bij meerdere incidenten mis.

Dat leverde in de hele provincie tientallen kilometers file op.

Zaarderheiken
Op de A73 in noordelijke richting bij knooppunt Zaarderheiken kwamen rond 15:00 uur meerdere voertuigen in botsing, waarbij minstens één persoon gewond raakte. Bovendien werd de weg een tijdje afgesloten. Dat had ook te maken met een spoedreparatie aan de vangrail, waardoor vervolgens in beide rijrichtingen een rijstrook dichtging.

Rijkswaterstaat heeft die herstelwerkzaamheden uitgesteld tot de avond, om de tientallen minuten vertraging in beide rijrichtingen te doen afnemen.

Lees ook: Ongeluk bij snelwegknooppunt: minstens één gewonde

Belfeld
Iets na 17:00 uur ging het opnieuw mis op de A73. Dit keer bij Belfeld toen daar een vrachtwagen en motorrijder met elkaar in botsing kwamen. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen.

De weg werd om 17:20 uur in de richting van knooppunt Tiglia korte tijd afgesloten. Daarna werd de afsluiting beperkt tot één rijstrook, maar desondanks stonden weggebruikers er zo'n halfuur in de file.

Foto: Fer Traugott

Urmond
Eerder op de middag was het ook op de A2 raak. Bij Urmond waren op de rijbaan richting Maastricht rond 16:00 uur twee voertuigen betrokken bij een kop-staartbotsing. Daarbij heeft ten minste één weggebruiker letsel opgelopen. De vertraging liep op tot een uur, maar rond 17:40 uur was de overlast verholpen.

Lees ook: Rijstrook dicht na aanrijding, filerijden op A2

A76
Ook op de A76 tussen Aken en Geleen stond tijdens de avondspits een forse file tussen knooppunt Kunderberg en Schinnen. De oorzaak van de file is niet bekend.

Trein
Reizen met de trein bleek ook niet voor iedereen de oplossing: op het traject tussen Nijmegen en Venray reden minder treinen door een defecte trein. De gebruikelijke dienstregeling werd rond 19:30 uur hervat.

Kijk voor de actuele situatie op de weg op de 1Limburg-verkeerspagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen