Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verkeershinder: wegen dicht voor herinrichting bij Geusselt

Geplaatst opdonderdag 31 augustus 2017 - 7:14

Volgende week wordt begonnen met de herinrichting van de wegen rondom stadion de Geusselt. Deze grote klus zal zeven weken lang voor forse verkeershinder zorgen in Maastricht.

De werkzaamheden gaan op woensdag 6 september van start en zullen tot maandagochtend 23 oktober duren.

Aansluiting
Voor een goede aansluiting op de A2 worden de rijbanen van zowel de Terblijterweg als de Viaductweg opnieuw aangelegd. Daarvoor worden de wegen in eerste instantie volledig afgebroken en daarna helemaal opnieuw opgebouwd. Het werk wordt in drie verschillende fasen gedaan.

Fase 1
Eerst worden de rijbanen van de Viaductweg aangepakt. Op woensdag 6 september wordt met deze werkzaamheden gestart en dit zal tot woensdag 4 oktober duren. Daarbij wordt ook direct de oude fietstunnel Geusselt afgebroken en een nieuwe riolering voor de wegafwatering aangelegd.

Fase 1: afsluiting Viaductweg tussen Geusselt en Meerssenerweg.
Foto: A2 Maastricht

Fase 2
Vanaf woensdag 4 oktober wordt ook de Terblijterweg onder handen genomen. De rijbanen worden daarbij naadloos aangesloten op de nieuwe wegaansluitingen. Tot en met vrijdag 20 oktober betekent dit dat verkeer van en naar Maastricht-Oost en Berg en Terblijt rekening moet houden met forse verkeershinder, extra reistijd en omleidingen.

Fase 2: afsluiting Viaductweg/Terblijterweg tussen Geusselt en Meerssenerweg.
Foto: A2 Maastricht

Fase 3
In het weekend van 21 en 22 oktober worden de werkzaamheden rondom de Viaductweg en Terblijterweg afgerond. Daarbij worden ook de kruising Meerssenerweg/Viaductweg en de kruising op de Terblijterweg inclusief de op- en afritten van de A2 aangepakt.

Fase 3: afsluitende fase werkzaamheden.
Foto: A2 Maastricht

Overlast
De werkzaamheden zullen voor overlast zorgen voor zowel het verkeer als omwonenden. Vooral tijdens de sloop van de oude fietstunnel moeten omwonenden rekening houden met geluidsoverlast. Er zal zes dagen per week van 7:00 uur 's ochtends tot 18:00 uur 's avonds gewerkt worden met machines en materieel. Bij tegenvallers wordt bovendien niet uitgesloten dat er uitloop zal zijn in de avonduren.

In de laatste fase werken de wegenbouwers dag en nacht door om de planning te halen.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg verkiezingen
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Groene Loper Bezoek Koning Willem-Alexander
Uitgelicht
De koning bezoekt de A2-tunnels in Maastricht

Op 29 maart brengt koning Willem-Alexander een bezoek aan de Groene Loper in Maastricht.
Volg 1Limburg en L1 voor alle informatie rondom dit bezoek.

Bekijk de rubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen