Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verkeershinder na demonstratie Gele Hesjes Maastricht

Geplaatst opzaterdag 15 december 2018 - 15:44

Het verkeer in Maastricht heeft zaterdagmiddag last gehad van de nasleep van een demonstratie van de Gele Hesjes.

Op en rond de Noorderbrug kwam het verkeer in beide richtingen vast te staan, melden automobilisten aan L1.

Nasleep
De verkeersopstopping ontstond nadat de demonstratie al was geëindigd, en het politie-escorte van de demonstranten al was vertrokken. Volgens een woordvoerder van de politie hebben enkele demonstranten onderweg naar huis mogelijk hun standpunten nog aan de man gebracht, met de verkeersperikelen tot gevolg.

Lees ook: Opnieuw protestmars Gele Hesjes in Maastricht

Video: L1 / Lieke Schnakkers

File
Vanwege de kerstdrukte is het zaterdag sowieso al druk, maar door de demonstratie werd het volgens de weggebruikers al helemaal een tijdrovende klus om bij de Noorderbrug de Maas over te steken. In allebei de richtingen stond even na 15:00 uur zo'n twee kilometer file.

Ontevreden
De Gele Hesjes hebben zaterdag voor het derde weekend op rij gedemonstreerd voor lagere prijzen en tegen het kabinet-Rutte. De in Nederland kleinschalige beweging is geïnspireerd op de grote Franse protesten tegen de hogere brandstofaccijnzen in dat land.

Foto: Jean-Pierre Geusen

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen