Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verkeershinder na demonstratie Gele Hesjes Maastricht

Geplaatst opzaterdag 15 december 2018 - 15:44

Het verkeer in Maastricht heeft zaterdagmiddag last gehad van de nasleep van een demonstratie van de Gele Hesjes.

Op en rond de Noorderbrug kwam het verkeer in beide richtingen vast te staan, melden automobilisten aan L1.

Nasleep
De verkeersopstopping ontstond nadat de demonstratie al was geëindigd, en het politie-escorte van de demonstranten al was vertrokken. Volgens een woordvoerder van de politie hebben enkele demonstranten onderweg naar huis mogelijk hun standpunten nog aan de man gebracht, met de verkeersperikelen tot gevolg.

Lees ook: Opnieuw protestmars Gele Hesjes in Maastricht

Video: L1 / Lieke Schnakkers

File
Vanwege de kerstdrukte is het zaterdag sowieso al druk, maar door de demonstratie werd het volgens de weggebruikers al helemaal een tijdrovende klus om bij de Noorderbrug de Maas over te steken. In allebei de richtingen stond even na 15:00 uur zo'n twee kilometer file.

Ontevreden
De Gele Hesjes hebben zaterdag voor het derde weekend op rij gedemonstreerd voor lagere prijzen en tegen het kabinet-Rutte. De in Nederland kleinschalige beweging is geïnspireerd op de grote Franse protesten tegen de hogere brandstofaccijnzen in dat land.

Foto: Jean-Pierre Geusen

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen