Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verkeershinder na demonstratie Gele Hesjes Maastricht

Geplaatst opzaterdag 15 december 2018 - 15:44

Het verkeer in Maastricht heeft zaterdagmiddag last gehad van de nasleep van een demonstratie van de Gele Hesjes.

Op en rond de Noorderbrug kwam het verkeer in beide richtingen vast te staan, melden automobilisten aan L1.

Nasleep
De verkeersopstopping ontstond nadat de demonstratie al was geëindigd, en het politie-escorte van de demonstranten al was vertrokken. Volgens een woordvoerder van de politie hebben enkele demonstranten onderweg naar huis mogelijk hun standpunten nog aan de man gebracht, met de verkeersperikelen tot gevolg.

Lees ook: Opnieuw protestmars Gele Hesjes in Maastricht

Video: L1 / Lieke Schnakkers

File
Vanwege de kerstdrukte is het zaterdag sowieso al druk, maar door de demonstratie werd het volgens de weggebruikers al helemaal een tijdrovende klus om bij de Noorderbrug de Maas over te steken. In allebei de richtingen stond even na 15:00 uur zo'n twee kilometer file.

Ontevreden
De Gele Hesjes hebben zaterdag voor het derde weekend op rij gedemonstreerd voor lagere prijzen en tegen het kabinet-Rutte. De in Nederland kleinschalige beweging is geïnspireerd op de grote Franse protesten tegen de hogere brandstofaccijnzen in dat land.

Foto: Jean-Pierre Geusen

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen