Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkeerschaos: koopjesjagers overspoelen Roermond

Geplaatst opmaandag 24 mei 2021 - 16:09

De wegen in Roermond staan aan alle kanten vol met koopjesjagers die hun weg zoeken naar de Designer Outlet in de binnenstad.

Op de N280 staat het verkeer vanaf de Duitse grens al stil. Ook op de kleinere wegen in en rond de binnenstad is het druk en moet het verkeer aansluiten in lange files.

Video L1

Beperkt aantal shoppers
De Designer Outlet is het pinksterweekend geopend voor het publiek, maar door de coronamaatregelen wordt er een beperkt aantal shoppers toegelaten. Mensen kunnen beter in de auto wachten, dan op elkaar gepakt door de winkelstraten lopen, is het idee.

Dit zorgt voor een enorm verkeersinfarct in en rond Roermond. De koopjesjagers komen uit alle hoeken van het land, maar ook uit Duitsland en België. Ze zitten vaak al uren in de auto voor ze überhaupt in de buurt van de Outlet komen.

Parkeerproblemen
Het is voor veel van hen dan ook moeilijk om het geduld op te brengen om te wachten tot er een plaats op het parkeerterrein van de Outlet beschikbaar is. In de wijken rondom de Outlet wordt dan ook gretig wild geparkeerd. Tot ergernis van de omwonenden.

Op de Venloseweg liepen de gemoederen zondag al hoog op, doordat auto's uit beide richting elkaar vanwege de drukte bleven hinderen. Dat leverde foeterende shoppers en boze buurtbewoners op. Het winkelend publiek stoort zich niet aan het bord 'parkeren voor vergunninghouders' en zetten hun auto gewoon in de straat stil.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen