Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkeersbord Rimburg schept verwarring

Geplaatst opdinsdag 10 november 2020 - 6:16

Automobilisten en fietsers die naar Rimburg rijden, verkeren in grote verwarring. Een door de gemeente Landgraaf geplaatst verkeersbord snapt niemand.

Omdat het dorp al wekenlang een grote bouwput is, moet het verkeer omrijden. Maar hoe en waarheen, dat is de vraag. "Hier had een ambtenaar even geen helder moment," zegt een voorbijganger.

Onbereikbaar
In Rimburg wordt de grote weg door het dorp aangepakt. Die krijgt een nieuw jasje en meteen wordt ook de riolering vervangen. Maar daardoor is het dorp al wekenlang onbereikbaar. En dat blijft nog maanden zo, aangezien de klus nog wel even duurt. Het bord dat als je vanuit Duitsland komt aan het begin van het dorp staat, maakt het niet makkelijker. De mensen uit Rimburg zelf weten de weg wel, maar als je er nooit komt, is het maar gokken waar je naartoe moet.

Omkeren
Voorbijgangers, die een poging doen het bord uit te leggen, komen er nauwelijks uit. "Rechtdoor kan en mag niet, want daar zijn ze aan het werk. Naar rechts mag niet en naar links is doodlopend, dus ook geen optie. Conclusie, omkeren en terug naar Duitsland," zegt een voorbijgangster tegen de L1-verslaggever. Een automobilist zegt dat de mensen zich nauwelijks iets van het bord aantrekken. "Zelfs de politie is al twee keer tegen het verkeer in gereden."

Geen omleiding
Hoewel het verkeer al kilometers van tevoren wordt gewaarschuwd dat je in Rimburg niet door kunt rijden, is er geen omleiding aangegeven. "De eerste twee dagen was dat nog wel het geval, toen werden automobilisten het bos in gestuurd. Maar kennelijk gaf dat ook problemen, waarna dit bord is geplaatst," zegt een omwonende. "Het is net als de coronamaatregelen, die zijn ook niet duidelijk," voegt een andere bewoonster eraan toe.

Verkeersbord Rimburg
Het verwarrende verkeersbord in Rimburg
Foto: Frank Moonen (L1)
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen