Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkeer in Thorn moet wijken voor terrassen

Geplaatst opzondag 31 mei 2020 - 20:28

Waar de meeste gemeenten het gebruik van een pleintje of parkeerplaats toestaan, pakt de gemeente Maasgouw het rigoureuzer aan: de Hoogstraat in Thorn wordt autovrij gemaakt voor terrassen.

De Hoogstraat is de toeristische hotspot van het witte stadje. Normaal rijdt er veel verkeer langs de drukke terrassen van De Pannekoekenbakkerij, Stadsherberg Crassborn en hotel-restaurant La Ville Blanche en bruin café De Zonnewijzer. Maar dankzij de coronacrisis is dat radicaal veranderd.

Positief
"Ook eens iets positiefs dankzij die corona", zegt Pierre Hendrikx, de uitbater van De Pannekoekenbakkerij. "We hebben als ondernemers samen het initiatief genomen en de gemeente gevraagd om meer ruimte voor onze terrassen. En dat heeft geresulteerd in de afsluiting van de Hoogstraat. Echt fantastisch dat zoiets kan." Cafébaas Peter Kramer van De Zonnewijzer is zelfs een beetje verbaasd. "Normaal is het een heel gedoe om met drukke feesten en de kermis een vergunning te krijgen voor de afsluiting. Nu lijkt wel alsof alles kan."

Begin
Alle ondernemers zijn het erover eens dat deze coronamaatregel wel eens het begin kan zijn van iets blijvends: het gemotoriseerd verkeer weghouden uit het oude centrum. Pierre Hendrikx: "Ik vind het er nu al prachtig uitzien. We hebben samen bloembakken in elkaar getimmerd en daarmee de straat opgefleurd. Je ziet nu wat er mogelijk is met deze straat. Ik zou het helemaal niet erg vinden als we hier iets blijvends van maken. We zullen zien de komende periode."

Zondag zijn alle tafels en stoelen op afstand gezet door het personeel en zijn er looproutes van en naar de toiletten gemaakt. Maandag precies om 12 uur 's middags mogen de eerste gasten op de terrassen plaatsnemen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen