Overslaan en naar de inhoud gaan

Verjaardag valt in het water: 'Emmers halen voor toilet'

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 14:42

Bij een gedeelte van de huishoudens in het Venlose stadsdeel Blerick komt sinds dinsdagavond geen water meer uit de kraan. Dat gebeurt voor de familie Nelissen op een uitermate ongeschikt moment.

Man des huizes Ger viert woensdag namelijk zijn 66ste verjaardag. "Er wordt vanmiddag en vanavond gefeest. Natuurlijk kan het doorgaan!", zegt zijn vrouw Bertie resoluut.

Ontruimd
Dinsdagavond was er voor de tweede keer binnen een week een waterlek bij de 1e Lambertusstraat. Vervolgens ontstond er ook een gaslek, waarna de omgeving ontruimd moest worden en bewoners een groot deel van de nacht in het gemeenschapshuis moesten doorbrengen. Tegen 03:30 uur kon vrijwel iedereen weer naar huis.

Lees ook: Gaslek: deuren geforceerd, deel Blerick zonder water

Emmers voor het toilet
"Dat vond ik eigenlijk het allerergste", zegt Bertie. "Je zag ouders met kleine kinderen uit de 2e Maasveldstraat. Toen dacht ik: God, tien uur 's avonds, de kinderen liggen op bed. Gelukkig dat het nog herfstvakantie is, maar het is onmacht." Het feest in huize Nelissen komt niet in gevaar, verzekert ze. "Mijn man gaat emmers water halen voor het toilet. En we hebben water van WML. Dus we kunnen vooruit."

110 huishoudens
In totaal zaten woensdagochtend 110 huishoudens in het stadsdeel zonder water. Volgens WML zouden zo'n 40 huishoudens sinds het middaguur weer water moeten hebben, de rest volgt in de loop van de middag. Voor de huizen waar geen druppel uit de kraan komt, biedt WML flessen water en watertappunten in de buurt aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen