Overslaan en naar de inhoud gaan

Verjaardag valt in het water: 'Emmers halen voor toilet'

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 14:42

Bij een gedeelte van de huishoudens in het Venlose stadsdeel Blerick komt sinds dinsdagavond geen water meer uit de kraan. Dat gebeurt voor de familie Nelissen op een uitermate ongeschikt moment.

Man des huizes Ger viert woensdag namelijk zijn 66ste verjaardag. "Er wordt vanmiddag en vanavond gefeest. Natuurlijk kan het doorgaan!", zegt zijn vrouw Bertie resoluut.

Ontruimd
Dinsdagavond was er voor de tweede keer binnen een week een waterlek bij de 1e Lambertusstraat. Vervolgens ontstond er ook een gaslek, waarna de omgeving ontruimd moest worden en bewoners een groot deel van de nacht in het gemeenschapshuis moesten doorbrengen. Tegen 03:30 uur kon vrijwel iedereen weer naar huis.

Lees ook: Gaslek: deuren geforceerd, deel Blerick zonder water

Emmers voor het toilet
"Dat vond ik eigenlijk het allerergste", zegt Bertie. "Je zag ouders met kleine kinderen uit de 2e Maasveldstraat. Toen dacht ik: God, tien uur 's avonds, de kinderen liggen op bed. Gelukkig dat het nog herfstvakantie is, maar het is onmacht." Het feest in huize Nelissen komt niet in gevaar, verzekert ze. "Mijn man gaat emmers water halen voor het toilet. En we hebben water van WML. Dus we kunnen vooruit."

110 huishoudens
In totaal zaten woensdagochtend 110 huishoudens in het stadsdeel zonder water. Volgens WML zouden zo'n 40 huishoudens sinds het middaguur weer water moeten hebben, de rest volgt in de loop van de middag. Voor de huizen waar geen druppel uit de kraan komt, biedt WML flessen water en watertappunten in de buurt aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen