Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhuurder zoekt oplossing voor mos op Geleense wielerbaan

Geplaatst opmaandag 6 november 2017 - 14:51

Laco, de verhuurder van de wielerbaan in Geleen heeft wel degelijk pogingen ondernomen om het mos weg te krijgen.

Dat zegt locatiemanager Ralph Verbael. Zo is er een borstelmachine ingezet en is er met azijn en zout gestrooid.

Oplossing
Verbael: "Niets hielp. De borstelmachine liet kleine stukjes metaal achter en dat was niet bevorderlijk voor de banden van de wielrenners." Er wordt nu verder gezocht naar een oplossing voor het mos dat zich genesteld heeft bovenin in de bochten van de wielerbaan.

Video: L1

Geschrapt
Michel van Dijke van Stiching Wielerbaan Geleen, de huurder van de baan, heeft alle wedstrijden geschrapt. "Het is ontzettend glad in de bochten. We willen niet dat er ongelukken gebeuren." En dat is zuur voor de club wielrenners, want het winterseizoen stond op punt van beginnen.

Ondoenlijk
Van Dijke laat verder weten dat het ondoenlijk is om met vrijwilligers deze mosgroei te lijf te gaan. Hij roept exploitant Laco op om met een oplossing te komen. Locatiemanager Verbael zegt geen panklare oplossing te hebben voor het probleem. "We moeten iets hebben dat borstelt, water erin sproeit en dan opzuigt. En dat hebben we nog niet gevonden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen