Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhuurder winkelpanden komt er niet uit met V&D

Geplaatst opwoensdag 1 april 2015 - 10:15

V&D en vastgoedeigenaar Jos van de Mortel hebben hun huurprobleem niet aan de overlegtafel op kunnen lossen. Het woord is nu aan de rechter.

Van de Mortels bedrijf Metroprop verhuurt de winkelpanden in Heerlen, Sittard en Den Bosch aan V&D.

Volledige huur
Metroprop is het niet eens met de eenzijdig opgelegde huurverlaging die V&D heeft doorgevoerd. Metroprop wil dat het warenhuis de volledige huur blijft betalen.

Twee weken geleden besloot de rechter beide partijen nog de gelegenheid te geven om er samen uit te komen. Maar dat is niet gelukt, zegt Van de Mortel.

Het is nog onduidelijk wanneer de rechtbank in Den Bosch uitspraak doet.

Nog niet klaar
Wat V&D betreft zijn de onderhandelingen met Metroprop nog niet klaar. Het warenhuis laat weten voor de uitspraak van de rechter alsnog een gezamenlijke oplossing te willen vinden.

Een week geleden verloor V&D nog een soortgelijke zaak in Twente. De rechter besloot dat het warenhuis de volle huurprijs moet blijven betalen voor het winkelpand in Hengelo.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

V&D betaalt volle pond 'onder protest' in Sittard en Heerlen
V&D zegt huur in Heerlen per juni 2017 op
Mogelijk splitsing leegkomende V&D-panden
'Geen doorstart voor V&D Heerlen en Sittard'
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV