Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhuurder winkelpanden komt er niet uit met V&D

Geplaatst opwoensdag 1 april 2015 - 10:15

V&D en vastgoedeigenaar Jos van de Mortel hebben hun huurprobleem niet aan de overlegtafel op kunnen lossen. Het woord is nu aan de rechter.

Van de Mortels bedrijf Metroprop verhuurt de winkelpanden in Heerlen, Sittard en Den Bosch aan V&D.

Volledige huur
Metroprop is het niet eens met de eenzijdig opgelegde huurverlaging die V&D heeft doorgevoerd. Metroprop wil dat het warenhuis de volledige huur blijft betalen.

Twee weken geleden besloot de rechter beide partijen nog de gelegenheid te geven om er samen uit te komen. Maar dat is niet gelukt, zegt Van de Mortel.

Het is nog onduidelijk wanneer de rechtbank in Den Bosch uitspraak doet.

Nog niet klaar
Wat V&D betreft zijn de onderhandelingen met Metroprop nog niet klaar. Het warenhuis laat weten voor de uitspraak van de rechter alsnog een gezamenlijke oplossing te willen vinden.

Een week geleden verloor V&D nog een soortgelijke zaak in Twente. De rechter besloot dat het warenhuis de volle huurprijs moet blijven betalen voor het winkelpand in Hengelo.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

V&D betaalt volle pond 'onder protest' in Sittard en Heerlen
V&D zegt huur in Heerlen per juni 2017 op
Mogelijk splitsing leegkomende V&D-panden
'Geen doorstart voor V&D Heerlen en Sittard'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen