Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhuizen enige oplossing voor jarenlange burenruzie Swolgen

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 21:11

Een burenruzie in het kerkdorp Swolgen is zo uit de hand gelopen, dat een van de partijen beter kan verhuizen.

Dat zei de politierechter vrijdag, die ook geen andere oplossing had voor het langslepend conflict.

Pesten en treiteren
De ruzie in Swolgen sleept zich al jaren voort. Aan de Kanakker wordt over en weer gepest en getreiterd. Stellen geven elkaar de schuld en allerlei bemiddelingspogingen hebben tot niets geleid. Sterker nog, het wordt alleen maar erger. De situatie is inmiddels zo erg dat elke actie in de straat door camera’s wordt opgenomen. Want als de pesterijen op film staan, is er tenminste bewijs, zo redeneren de bewoners.

De pesterijen variëren van de auto opzettelijk voor de oprit parkeren tot elkaar verrot schelden. Het kwam zelfs al tot een handgemeen.

Video: L1

Rechtszaak
Peter van Boekhold, een van de buren, moest vrijdag voor de rechter verschijnen omdat hij de auto van de buurman opzettelijk zou hebben vernield. Hij en zijn buurman delen de oprit en daar is het conflict ooit mee begonnen. Sindsdien geven ze elkaar nauwelijks ruimte en zou Peter opzettelijk de auto van zijn buurman hebben vernield. Maar die vernieling is maar een klein onderdeel van onderlinge haat en nijd.

Homohaat
Peter verwijt de buurt dat ze hem en zijn vriend treiteren omdat ze homo zijn. De buren zeggen op hun beurt dat ze juist door het homostel worden gepest. Ook gemeente, politie en bemiddelingsbureau’s hebben zich al met de kwestie bemoeid, maar tot nu toe zonder succes.

Verhuizen
Peter wil inmiddels het liefst verhuizen, maar zegt dat Wonen Limburg, nauwelijks meewerkt. Ook de rechter zei vrijdag dat verhuizen de beste optie is. "Ik kan dit nu niet voor u oplossen, maar ik hoop wel oprecht dat aan alle ellende in die straat een einde komt. Ik gun dat iedereen die daar woont. Zoveel stress en woede, het leven moet in Swolgen weer van de zonnige kant worden bekeken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen