Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhuizen enige oplossing voor jarenlange burenruzie Swolgen

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 21:11

Een burenruzie in het kerkdorp Swolgen is zo uit de hand gelopen, dat een van de partijen beter kan verhuizen.

Dat zei de politierechter vrijdag, die ook geen andere oplossing had voor het langslepend conflict.

Pesten en treiteren
De ruzie in Swolgen sleept zich al jaren voort. Aan de Kanakker wordt over en weer gepest en getreiterd. Stellen geven elkaar de schuld en allerlei bemiddelingspogingen hebben tot niets geleid. Sterker nog, het wordt alleen maar erger. De situatie is inmiddels zo erg dat elke actie in de straat door camera’s wordt opgenomen. Want als de pesterijen op film staan, is er tenminste bewijs, zo redeneren de bewoners.

De pesterijen variëren van de auto opzettelijk voor de oprit parkeren tot elkaar verrot schelden. Het kwam zelfs al tot een handgemeen.

Video: L1

Rechtszaak
Peter van Boekhold, een van de buren, moest vrijdag voor de rechter verschijnen omdat hij de auto van de buurman opzettelijk zou hebben vernield. Hij en zijn buurman delen de oprit en daar is het conflict ooit mee begonnen. Sindsdien geven ze elkaar nauwelijks ruimte en zou Peter opzettelijk de auto van zijn buurman hebben vernield. Maar die vernieling is maar een klein onderdeel van onderlinge haat en nijd.

Homohaat
Peter verwijt de buurt dat ze hem en zijn vriend treiteren omdat ze homo zijn. De buren zeggen op hun beurt dat ze juist door het homostel worden gepest. Ook gemeente, politie en bemiddelingsbureau’s hebben zich al met de kwestie bemoeid, maar tot nu toe zonder succes.

Verhuizen
Peter wil inmiddels het liefst verhuizen, maar zegt dat Wonen Limburg, nauwelijks meewerkt. Ook de rechter zei vrijdag dat verhuizen de beste optie is. "Ik kan dit nu niet voor u oplossen, maar ik hoop wel oprecht dat aan alle ellende in die straat een einde komt. Ik gun dat iedereen die daar woont. Zoveel stress en woede, het leven moet in Swolgen weer van de zonnige kant worden bekeken."

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen