Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhuizen enige oplossing voor jarenlange burenruzie Swolgen

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 21:11

Een burenruzie in het kerkdorp Swolgen is zo uit de hand gelopen, dat een van de partijen beter kan verhuizen.

Dat zei de politierechter vrijdag, die ook geen andere oplossing had voor het langslepend conflict.

Pesten en treiteren
De ruzie in Swolgen sleept zich al jaren voort. Aan de Kanakker wordt over en weer gepest en getreiterd. Stellen geven elkaar de schuld en allerlei bemiddelingspogingen hebben tot niets geleid. Sterker nog, het wordt alleen maar erger. De situatie is inmiddels zo erg dat elke actie in de straat door camera’s wordt opgenomen. Want als de pesterijen op film staan, is er tenminste bewijs, zo redeneren de bewoners.

De pesterijen variëren van de auto opzettelijk voor de oprit parkeren tot elkaar verrot schelden. Het kwam zelfs al tot een handgemeen.

Video: L1

Rechtszaak
Peter van Boekhold, een van de buren, moest vrijdag voor de rechter verschijnen omdat hij de auto van de buurman opzettelijk zou hebben vernield. Hij en zijn buurman delen de oprit en daar is het conflict ooit mee begonnen. Sindsdien geven ze elkaar nauwelijks ruimte en zou Peter opzettelijk de auto van zijn buurman hebben vernield. Maar die vernieling is maar een klein onderdeel van onderlinge haat en nijd.

Homohaat
Peter verwijt de buurt dat ze hem en zijn vriend treiteren omdat ze homo zijn. De buren zeggen op hun beurt dat ze juist door het homostel worden gepest. Ook gemeente, politie en bemiddelingsbureau’s hebben zich al met de kwestie bemoeid, maar tot nu toe zonder succes.

Verhuizen
Peter wil inmiddels het liefst verhuizen, maar zegt dat Wonen Limburg, nauwelijks meewerkt. Ook de rechter zei vrijdag dat verhuizen de beste optie is. "Ik kan dit nu niet voor u oplossen, maar ik hoop wel oprecht dat aan alle ellende in die straat een einde komt. Ik gun dat iedereen die daar woont. Zoveel stress en woede, het leven moet in Swolgen weer van de zonnige kant worden bekeken."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen