Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhoor patholoog over Ivana Smit uitgesteld

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 8:40

De Nederlandse patholoog Frank van de Goot zal pas maandag in de rechtbank in Maleisië worden gehoord over zijn visie op de doodsoorzaak van het Sittardse model Ivana Smit.

Van de Goot stond vrijdag gepland, maar doordat het verhoor van een Maleisische patholoog langer duurde dan voorzien is dat verschoven. Dat liet de advocaat van de nabestaanden Sébas Diekstra weten.

Onder ede
De rechtbank in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur verhoort deze weken tal van betrokkenen om te achterhalen of de dood van de achttienjarige Nederlandse al dan niet een misdrijf is. De getuigen worden onder ede gehoord.

Verschillen
Van de Goot liet eerder weten dat hij denkt dat Smit al was overleden voor zij van grote hoogte naar beneden viel. "De positie waarin Ivana is aangetroffen, kan worden verklaard als haar lichaam volledig verstijfd naar beneden is gegaan. Haar houding was dusdanig uitzonderlijk dat een ander scenario moeilijker voorstelbaar is" De Maleisische patholoog verklaarde vrijdag het tegenovergestelde. Volgens haar leefde Smit nog enkele minuten nadat zij van de twintigste verdieping van de flat in Kuala Lumpur naar beneden was gevallen.

Lees ook: Veel verschillen tussen onderzoeken naar Ivana Smit

Drugs
Eerder deze week bleek ook al dat er grote verschillen waren tussen de bevindingen over de hoeveelheid drugs die Smit in haar lichaam had. De Maleisische toxicoloog sprak over 'verwaarloosbare' hoeveelheden drugs. Van de Goot vond een 'bijna fatale' dosis drugs in haar bloed.

Smit viel afgelopen december vanaf het balkon van een appartement waar ze was met een Amerikaans echtpaar. Haar familie gelooft niet dat er sprake is van een ongeluk.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen