Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhoogd risico op natuurbranden door droogte

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 10:07

De brandweer waarschuwt in Limburg voor een verhoogd risico op natuurbranden.

Vanwege de droogte van de afgelopen dagen is fase 2 van kracht. Dat betekent dat de brandweer oproept 'extra alert' te zijn.

Onvoorspelbaar
Zowel in het noorden als het zuiden van onze provincie is fase 2 van kracht. 'Het is al langere tijd droog in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat een natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind', luidt de waarschuwing op de website natuurbrandrisico.nl.

Lees ook: Advies: na succesvolle zaterdag, ook zondag nog thuisblijven

Barbecue
Limburg wordt zondag getrakteerd op een zonnige dag. Dat fase 2 van kracht is, betekent niet dat mensen niet mogen barbecueën. Het is nu alleen extra belangrijk om blusmiddelen bij de hand te houden. Ook wordt geadviseerd om sigarettenpeuken en glas in prullenbakken te gooien.

Lees hier het uitgebreide weerbericht.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen