Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhoogd risico op natuurbranden door droogte

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 10:07

De brandweer waarschuwt in Limburg voor een verhoogd risico op natuurbranden.

Vanwege de droogte van de afgelopen dagen is fase 2 van kracht. Dat betekent dat de brandweer oproept 'extra alert' te zijn.

Onvoorspelbaar
Zowel in het noorden als het zuiden van onze provincie is fase 2 van kracht. 'Het is al langere tijd droog in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat een natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind', luidt de waarschuwing op de website natuurbrandrisico.nl.

Lees ook: Advies: na succesvolle zaterdag, ook zondag nog thuisblijven

Barbecue
Limburg wordt zondag getrakteerd op een zonnige dag. Dat fase 2 van kracht is, betekent niet dat mensen niet mogen barbecueën. Het is nu alleen extra belangrijk om blusmiddelen bij de hand te houden. Ook wordt geadviseerd om sigarettenpeuken en glas in prullenbakken te gooien.

Lees hier het uitgebreide weerbericht.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen