Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhey Vlees hervat werk na coronagolf onder personeel

Geplaatst opvrijdag 13 november 2020 - 14:13

Het werk bij Verhey Vlees in Nuth wordt vrijdag weer hervat. Vanwege de vele coronabesmettingen onder het personeel ging het bedrijf vorige week dicht.

De productie wordt in fases opgestart. In de eerste fase gaat een groep van ongeveer zeventig medewerkers weer aan de slag.

Besmettingen
Het vleesverwerkingsbedrijf sloot vorige week woensdag vanwege de uitbraak voor minimaal één week de deuren. Toen werden er nog 41 besmettingen gemeld. Dinsdagavond meldde de Veiligheidsregio dat dit aantal inmiddels is opgelopen tot 97 coronabesmettingen. Dat is bijna de helft van de in totaal 225 personeelsleden.

Testresultaten
De vleesverwerker heeft de medewerkers die al negatief getest waren, nog eens laten testen op Covid-19. Donderdagmiddag heeft het bedrijf de resultaten van de GGD ontvangen. Daarop is besloten dat er vrijdagochtend weer gewerkt kan worden.

Lees ook: Bijna helft van personeel Verhey Vlees blijkt besmet

Bungalowpark
Het bedrijf werkt met uitzendkrachten en arbeidsmigranten. Volgens vakbond FNV is de bron van de coronagolf onder het personeel terug te leiden naar een bungalowpark in Lanaken. Daar zouden de werknemers zich in de avonduren minder strikt aan de coronamaatregelen houden.

Geen broeihaard
Bij burgemeester Marino Keulen van Lanaken is niks bekend over een groot aantal besmettingen op een bungalowpark in zijn gemeente. "Er is geen sprake van een broeihaard op een bungalowpark", zegt hij in een reactie tegen L1. "Wel hebben destijds zeven Poolse medewerkers van het bedrijf in hotel Admiraal in Neerharen gezeten. Maar die zijn behandeld en in quarantaine geweest."

Corona chiefs
Een woordvoerster van Verhey kan eveneens niks zeggen over de mogelijke bron. Wel heeft het bedrijf de nodige maatregelen genomen om besmettingen in de toekomst te voorkomen. Onder meer de regels voor het vervoer en het toegangsbeleid zijn aangescherpt. Zo wordt aan de poort actief gecontroleerd of de geldende vervoersregels worden nageleefd. Daarnaast is er aan de deur een gezondheidscheck door een verpleegkundige van de Arbodienst. Ook is het bedrijf grondig gereinigd. Tenslotte worden er nog corona chiefs ingezet. Zij controleren of de maatregelen goed worden nageleefd.

Lees ook: Vleesverwerker volgt coronaregels, nu de medewerkers nog

De vleesverwerker verwacht dat het nog weken gaat duren voordat ze weer op de normale productie zitten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen