Overslaan en naar de inhoud gaan

Verheijen sluit niet uit dat PvdA toch aanschuift

Geplaatst opmaandag 20 maart 2017 - 12:25

Voormalig Kamerlid, wethouder en gedeputeerde Mark Verheijen uit Venlo sluit niet uit dat de PvdA toch aanschuift bij de onderhandelingen over een nieuw kabinet.

Afgelopen zaterdag besloot de ledenraad van de PvdA dat de partij moet kiezen voor de oppositie na de desastreuze verkiezingsnederlaag waarbij de sociaal-democraten zakten van 38 naar 9 zetels.

Lang duren
Maar in De Telegraaf laat VVD'er Verheijen doorschemeren dat de situatie anders wordt als de formatie lang gaat duren.

"De PvdA is een partij met mensen die goed kunnen besturen en die een lange traditie heeft van verantwoordelijkheid nemen. Bovendien is het maar de vraag of ze in de oppositie weer kleur op de wangen kunnen krijgen", aldus Verheijen.

Mopperen
"Op enig moment zou ik dan zeggen: ga niet staan mopperen aan de zijlijn. Laat zien hoe het wel kan", stelt Verheijen in De Telegraaf.

Hij betwijfelt of de VVD tot een regeerakkoord kan komen met GroenLinks. Onder meer door grote verschillen van inzicht over de arbeidsmarkt.

Halsema
"Onder Femke Halsema was er in 2010 echt wel een verhaal te maken over moderniseringen op de arbeidsmarkt. Maar of dat onder Jesse Klaver ook lukt, valt te bezien", vindt Verheijen.

De Venlonaar was van van juli 2010 tot juni 2011 waarnemend voorzitter van de VVD.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Chantal Nijkerken hoogste Limburger op VVD-lijst
Mark Verheijen schrijft verkiezingsprogramma VVD Venlo
Van Helvert aan Verheijen:'Wat doe je daar eigenlijk?'
VVD Limburg verbaasd over stemgedrag landelijke VVD-fractie
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen