Overslaan en naar de inhoud gaan

Verheijen: 'NRC-artikel over declaraties tendentieus'

Geplaatst opwoensdag 11 februari 2015 - 14:59

VVD'er Mark Verheijen heeft krachtig afstand genomen van het artikel in NRC Handelsblad waarin hij wordt beschuldigd van het onterecht declareren van duizenden euro's.

Die krant schreef woensdag dat Verheijen in zijn tijd als bestuurder in onze provincie voor duizenden euro's onterecht declareerde.

Lees ook:
-
SP wil Statenvergadering over declaraties Verheijen
- VVD'er Verheijen sjoemelde met declaraties

Sensatiezucht
Volgens Verheijen klopt dat niet. "Maandenlang diepgravend onderzoek hebben [sic] geleid tot een tendentieus artikel met aanwijsbare fouten", zo zegt hij in een eerste reactie tegen L1. "De enkele gevallen waar zaken onbewust door elkaar zijn gelopen moeten door mij worden rechtgezet en terugbetaald. Spijtig genoeg heeft de sensatiezucht het dit keer gewonnen van de nuance en de feiten."

Mark Rutte
Ook premier en collega-VVD'er Mark Rutte springt in de bres voor Verheijen. Volgens Rutte zijn de aantijgingen overdreven en opgepompt. "Als je honderden ritten maakt voor bepaalde nevenfuncties en je maakt een paar keer een declaratiefout, die wordt vastgesteld en die je terugbetaalt, dan vind ik het eerlijk gezegd allemaal erg opgepompt wat vandaag in de krant staat."

Fractievoorzitter Zijlstra
Voor wat betreft VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra kan Verheijen gewoon zijn werk blijven doen: "Mark kan prima zijn werk blijven doen. Hij heeft een paar fouten gemaakt, dat heeft hij ruiterlijk toegegeven. Hij moet het te veel ontvangen geld terugbetalen, maar het hele verhaal is gewoon opgeblazen."

Ook Zijlstra kiest de aanval om zijn Kamerlid te verdedigen. Hij noemt het artikel 'een serieuze poging om Verheijen te beschadigen'.

Reactie provincie
De provincie Limburg heeft met een korte verklating gereageerd: "Het is de verantwoordelijkheid van gedeputeerden zelf om goed en verantwoord gebruik te maken van de faciliteiten die door de provincie ter beschikking zijn gesteld. De controle hierop is streng, maar honderdprocentscontrole is in redelijkheid vrijwel onmogelijk."

L1-verslaggever Wouter Nelissen over de nieuwe affaire rond oud-gedeputeerde Verheijen.
Video: L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Reactie Rutte gaf doorslag bij aangifte tegen Verheijen
Mark Rutte was niet op hoogte van gratis VVD-feestje
'Conclusies provincie meegenomen in onderzoek VVD'
'Onderzoek Verheijen donderdagavond of vrijdag afgerond'
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen