Overslaan en naar de inhoud gaan

Verheijen: 'NRC-artikel over declaraties tendentieus'

Geplaatst opwoensdag 11 februari 2015 - 14:59

VVD'er Mark Verheijen heeft krachtig afstand genomen van het artikel in NRC Handelsblad waarin hij wordt beschuldigd van het onterecht declareren van duizenden euro's.

Die krant schreef woensdag dat Verheijen in zijn tijd als bestuurder in onze provincie voor duizenden euro's onterecht declareerde.

Lees ook:
-
SP wil Statenvergadering over declaraties Verheijen
- VVD'er Verheijen sjoemelde met declaraties

Sensatiezucht
Volgens Verheijen klopt dat niet. "Maandenlang diepgravend onderzoek hebben [sic] geleid tot een tendentieus artikel met aanwijsbare fouten", zo zegt hij in een eerste reactie tegen L1. "De enkele gevallen waar zaken onbewust door elkaar zijn gelopen moeten door mij worden rechtgezet en terugbetaald. Spijtig genoeg heeft de sensatiezucht het dit keer gewonnen van de nuance en de feiten."

Mark Rutte
Ook premier en collega-VVD'er Mark Rutte springt in de bres voor Verheijen. Volgens Rutte zijn de aantijgingen overdreven en opgepompt. "Als je honderden ritten maakt voor bepaalde nevenfuncties en je maakt een paar keer een declaratiefout, die wordt vastgesteld en die je terugbetaalt, dan vind ik het eerlijk gezegd allemaal erg opgepompt wat vandaag in de krant staat."

Fractievoorzitter Zijlstra
Voor wat betreft VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra kan Verheijen gewoon zijn werk blijven doen: "Mark kan prima zijn werk blijven doen. Hij heeft een paar fouten gemaakt, dat heeft hij ruiterlijk toegegeven. Hij moet het te veel ontvangen geld terugbetalen, maar het hele verhaal is gewoon opgeblazen."

Ook Zijlstra kiest de aanval om zijn Kamerlid te verdedigen. Hij noemt het artikel 'een serieuze poging om Verheijen te beschadigen'.

Reactie provincie
De provincie Limburg heeft met een korte verklating gereageerd: "Het is de verantwoordelijkheid van gedeputeerden zelf om goed en verantwoord gebruik te maken van de faciliteiten die door de provincie ter beschikking zijn gesteld. De controle hierop is streng, maar honderdprocentscontrole is in redelijkheid vrijwel onmogelijk."

L1-verslaggever Wouter Nelissen over de nieuwe affaire rond oud-gedeputeerde Verheijen.
Video: L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Reactie Rutte gaf doorslag bij aangifte tegen Verheijen
Mark Rutte was niet op hoogte van gratis VVD-feestje
'Conclusies provincie meegenomen in onderzoek VVD'
'Onderzoek Verheijen donderdagavond of vrijdag afgerond'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen