Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Verheijen nam campagnegeld aan van Van Pol'

Geplaatst opwoensdag 5 november 2014 - 8:11

VVD-Kamerlid Mark Verheijen heeft in zijn tijd als wethouder in Venlo campagnegeld aangenomen van de Roermondse vastgoedondernemer Piet van Pol.

Dat deed hij terwijl hij op dat moment ook met Van Pol onderhandelde over de bouw van een bioscoop in Venlo. Weekblad Elsevier schrijft dat woensdagochtend.

Verslaggever Eric Vrijsen van weekblad Elsevier over de publicatie.

Onder de waarde
Het bioscoopterrein in Venlo werd destijds ver onder de taxatiewaarde verkocht. Dat nieuws bracht L1 begin 2013 al, en het werd later door de rekenkamer van Venlo bevestigd.

Verheijen zegt tegen Elsevier-verslagger Eric Vrijsen niet geweten te hebben dat Van Pol zijn campagne financierde met in totaal bijna 7000 euro. Ook zegt hij dat hij na de verkiezingen geen bemoeienis meer had met het bioscoopterrein.

Verslaggever Eric Vrijsen van weekblad Elsevier over Verheijens bewering dat hij het niet wist.

Bedelbrief
Elsevier onthult ook een bedelbrief die Verheijen in 2009 aan Van Pol stuurde. Daarin schrijft Verheijen: "Venlo ruikt weer naar beton". Hij nodigt Van Pol vervolgens uit om "te investeren in een beter Venlo", door geld te storten in zijn campagnekas.

De Roermondse vastgoedondernemer Van Pol is een van de verdachten in de omkopingszaak rond oud-VVD-wethouder Jos van Rey van Roermond.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

VVD: Mark Verheijen nam geen geld aan
SP Venlo stelt vragen over band Verheijen-Van Pol
Kamerlid Verheijen krijgt schadeclaim aan de broek
Verheijen: artikel Elsevier 'feitelijk onjuist'
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen