Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verheijen nam campagnegeld aan van Van Pol'

Geplaatst opwoensdag 5 november 2014 - 8:11

VVD-Kamerlid Mark Verheijen heeft in zijn tijd als wethouder in Venlo campagnegeld aangenomen van de Roermondse vastgoedondernemer Piet van Pol.

Dat deed hij terwijl hij op dat moment ook met Van Pol onderhandelde over de bouw van een bioscoop in Venlo. Weekblad Elsevier schrijft dat woensdagochtend.

Verslaggever Eric Vrijsen van weekblad Elsevier over de publicatie.

Onder de waarde
Het bioscoopterrein in Venlo werd destijds ver onder de taxatiewaarde verkocht. Dat nieuws bracht L1 begin 2013 al, en het werd later door de rekenkamer van Venlo bevestigd.

Verheijen zegt tegen Elsevier-verslagger Eric Vrijsen niet geweten te hebben dat Van Pol zijn campagne financierde met in totaal bijna 7000 euro. Ook zegt hij dat hij na de verkiezingen geen bemoeienis meer had met het bioscoopterrein.

Verslaggever Eric Vrijsen van weekblad Elsevier over Verheijens bewering dat hij het niet wist.

Bedelbrief
Elsevier onthult ook een bedelbrief die Verheijen in 2009 aan Van Pol stuurde. Daarin schrijft Verheijen: "Venlo ruikt weer naar beton". Hij nodigt Van Pol vervolgens uit om "te investeren in een beter Venlo", door geld te storten in zijn campagnekas.

De Roermondse vastgoedondernemer Van Pol is een van de verdachten in de omkopingszaak rond oud-VVD-wethouder Jos van Rey van Roermond.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

VVD: Mark Verheijen nam geen geld aan
SP Venlo stelt vragen over band Verheijen-Van Pol
Kamerlid Verheijen krijgt schadeclaim aan de broek
Verheijen: artikel Elsevier 'feitelijk onjuist'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen