Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verheijen had probleem gehad als hij nog gedeputeerde was'

Geplaatst opwoensdag 18 februari 2015 - 17:21

Mark Verheijen had niet zomaar aan kunnen blijven als gedeputeerde als het nieuws over de onterecht ingediende declaraties in zijn tijd als deputé naar buiten was gekomen.

'Ik denk dat als een gedeputeerde de declaratieregels onjuist hanteert, dat hij van goede huize moet komen om dat nog te weerleggen', zo zegt fractievoorzitter Joost van den Akker van de VVD Limburg.

Groot probleem
Op de vraag of Verheijen dan had moeten opstappen zegt Van den Akker: 'Hij had dan op zijn minst een probleem gehad'.

Onterechte declaraties
Vorige week werd bekend dat Verheijen duizenden euro's onterecht heeft gedeclareerd in de tijd dat hij gedeputeerde was voor de VVD Limburg.

Tweede Kamer beslist
Van den Akker wil niet zeggen of Mark Verheijen ook als Tweede Kamerlid moet vertrekken. 'Daar gaat de Tweede Kamerfractie in Den Haag over'.

Voorbeeldfunctie
Maandag wordt in de provincie een debat gevoerd over de kwestie. Volgens de fractievoorzitter van de VVD hebben bestuurders een voorbeeldfunctie en moeten ze zorgvuldig met declaraties omgaan.

Had al terugbetaald moeten zijn
Van den Akker vindt dat Verheijen nog meer steken heeft laten vallen. Pas nadat bekend werd dat hij onterechte declaraties had ingediend, zei Verheijen deze te zullen terugbetalen. 'Dat had allang gebeurd moeten zijn', zegt Van den Akker.

Lees ook: Aangifte tegen Mark Verheijen vanwege omkoping

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Heijmans: Verheijen probeerde mij te beschadigen
'Terugtreden Verheijen is onderdeel van partijafspraak'
'VVD Limburg moet zelf schoon schip maken'
SP Venlo stelt vragen over band Verheijen-Van Pol
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen